• A-tým - ohlas

VIDEO: Čekal jsem na svoji šanci. Z gólu jsem nadšený, řekl Muritala

  • 30. 9. 2024

Sparta Praha je pro Yunusu Muritalu osudovým soupeřem. V úvodním kole minulé sezóny si právě na Letné připsal první start v nejvyšší české fotbalové soutěži. O rok a dva měsíce později zde vstřelil svůj první ligový gól, navíc si připsal ještě asistenci u trefy Jana Fialy, pro kterého to byl rovněž premiérový zásah v Chance Lize. „Čekal jsem na svoji šanci. Na Spartě přišla a myslím, že jsem ji zúročil.

Na Spartě jsi vstřelil svůj první gól v české lize. Jak sis jej užil?

Jasně, byl to můj první gól v Chance Lize. Zatím jsem neodehrál tolik minut v lize od doby, kdy jsem do Sigmy přišel. Vyšlo to tak, že proti Spartě jsem loni odehrál první zápas za Sigmu, teď jsem si proti Spartě připsal první gól a první asistenci. Je to zajímavé a skvělé! Cítím teď další dávku motivace. Už se plně soustředím na další zápasy.

Jaké pro tebe bylo čekání na šanci v nejvyšší soutěži?

Samozřejmě, že to bylo náročné. Je tady ale spousta skvělých fotbalistů. Teď Kliment, nebo Juliš, který byl v minulé sezóně nejlepším střelcem týmu. Já jsem musel čekat na svoji příležitost. A na Spartě konečně přišla. Myslím, že jsem ji zúročil.

Jak sis užil oslavu? Měl jsi v hledišti i nějaké kamarády, se kterými jsi po konci zápasu hovořil.

Byl jsem jen nadšený. Žádnou oslavu jsem připravenou neměl. Prostě jsem jen utíkal k nim, aby mě viděli jak jsem nadšený a jakou mám radost z prvního gólu. Čekal jsem na něj opravdu dlouho a teď konečně přišel.

Teď nás čeká pohárový zápas proti Bzenci. Bude složité přepnout z těžkého zápasu na Sparttě na utkání proti týmu, který hraje čtvrtou nejvyšší soutěž?

Na tom nezáleží. Musíme pokračovat se stejným nastavením a nasazením. Musíme pracovat tvrdě jeden za druhého. Jen tvrdá práce nám může přinést úspěch. Nemůžeme se dívat na to, že náš soupeř hraje „pouze“ čtvrtou nejvyšší soutěž, nebo je kvůli tomu podcenit. Musíme tomu dát našich 100% jako vždy. Musíme si udržet vítěznou mentalitu.

Další články