• B-tým - preview

B-tým ve středu hostí Opavu

  • 1. 10. 2024

Odložený zápas 9. kola Chance Národní Ligy mají na programu ve středu B-tým Sigmy Olomouc. Na Andrově stadionu budou Hanáci hostit Opavu od 16 hodin.

Duel proti Slezanům se měl původně hrát v neděli 15. září. Kvůli nepříznivým meteorologickým podmínkám a následným povodním, které zasáhly velkou část České republiky, byl ale odložen. Mezi postižená města patří i Opava. „Je to určitě nepříjemná záležitost. Jak pro klub, tak pro celé město. Všichni si samozřejmě přejeme, aby se z toho Opava co nejdříve dostala,“ řekl před utkáním proti Slezanům trenér Miloslav Brožek. Ten v Opavě působil před příchodem na Hanou. „Zápas pro mě osobně bude trochu specifický, nějakou dobu jsem v klubu prožil. Znám hráče, klub i lidi kolem něj,“ dodává kouč olomouckého B-týmu.

Slezané mají ambici probojovat se opět mezi tuzemskou elitu. Před utkáním na Andrově stadionu jsou na 7. místě, jen dva body ale ztrácejí na pozici, která zaručuje postup do baráže.

Před sezónou Opava vyhlásila, že by chtěla hrát o postup do nejvyšší soutěže, hodně o něj usiluje. Měli by být favoritem nejen ve středečním utkání, ale i v rámci celé druhé ligy. Mají velké ambice, my ale hrajeme doma, takže je budeme chtít potrápit a získat nějaké body,“ vyhlíží duel proti Slezanům Brožek.

Opavu vede trenér Tomáš Zápotočný. Ten v letním období přivítal velkou posilu. Do kádru Slezanů se po letech vrátil odchovanec Libor Kozák, který by ambicióznímu klubu měl pomoct svými góly i zkušenostmi. „Opava má v kádru spoustu šikovných a kreativních hráčů. Nebezpeční budou ze standardních situací. Pokud budou hrát Srubek, Kozák, případně Lehoczki a další, tak budou silní ze vzduchu. Ve středu pole mají mnoho kreativních hráčů – Rezek, Málek, Ondráček… To je záruka kvality. Tito hráči mohou zápas rozhodnout,“ jmenuje Brožek hlavní hrozby soupeře.

Utkání mezi Sigmou B a Opavou bude řídit Petr Dorušák. Jeho asistenty budou Pavel Pospíšil a Jakub Mojžíš.

Další články