• Mládež

REPRE: Hadaš v nominaci lvíčat. Koutný, Dohnálek a Mikulenka ve výběru U20

  • 2. 10. 2024

Říjnový reprezentační cyklus se kvapem blíží, v tomto týdnu byly zveřejněny nominace do jednotlivých národních výběrů od U17 po U21. Do kádru českého týmu do jedenadvaceti let obdržel pozvánku také Matěj Hadaš.

Ten za mládežnické týmy České republiky od U15 do U20 odehrál 39 zápasů, v nominaci lvíčat, které vede trenér Jan Suchopárek, je ovšem poprvé. Mezi náhradníky jsou Tadeáš Stoppen, Adam Dohnálek a Matěj Mikulenka. Český tým se bude chystat na kvalifikační zápasy proti Walesu a Litvě.

Pro přípravné zápasy reprezentační dvacítky nominoval trenér Pavel Šustr gólmana Jana Koutného, obránce Adama Dohnálka a záložníka Matěje Mikulenku. Další čtyři Sigmáci – Mikeš Cahel, Šimon Jalovičor, Kevin Huňa a Adam Uriča – jsou na listině náhradníků. Český tým do dvaceti let má na programu přípravné zápasy proti Rumunsku a Anglii.

David Macharáček a Václav Zahradníček jsou mezi náhradníky v nominaci české reprezentace do devatenácti let. Ta se pod vedením Aleše Křečka bude chystat na kvalifikační duely o postup na mistrovství Evropy proti San Marinu, Švýcarsku a Finsku.

V listině náhradníků národního týmu U18 jsou pro dva přípravné duely v Srbsku Jakub Pávek, Patrik Siegl a Miroslav Andrle. U tohoto výběru působí trenér naší sedmnáctky Jan Krajčovič, který je asistentem Václava Jílka.

Základní fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v roce 2025 odehraje v Německu český tým do sedmnácti let. S reprezentací odletí do země našich západních sousedů také Filip Capka. Dodatečnou nominaci od trenéra Pavla Drska mohou ještě dostat Marek Křiklava, Victor Kenneth Riedl, Nikola Jadrníček, Jakub Pilch a Samuel Chytil. Český výběr se v Německu postupně utká s Běloruskem, Andorrou a domácím týmem.

Další články