• A-tým - ohlas

Jan Kliment: Jsem rád za další góly, i když jsou v poháru

  • 2. 10. 2024

​Pohárový zápas v Bzenci začal Jan Kliment na lavičce, ale když jej trenér Janotka vypustil na hřiště, hned potvrdil, že má střeleckou formu. Za půlhodinku stihl přispět k pohodovému vítězství 6:0 dvěma zásahy, a tak nebylo divu, že právě o něj byl mezi novináři i místními fanoušky největší zájem.

Jaký byl zápas z tvého pohledu?

Tyto zápasy jsou vždycky ošemetné, Soupeř vzdoroval hlavně v první půlce, je pochopitelné, že pak jim ve druhém poločase už síly došly. My jsme si pak, řekl bych, i dobře zahráli a dokončili to třemi góly.

Ty sám jsi šel nezvykle z lavičky, ale stejně jsi stihl dát dva góly...

Ani nevím, za jakého stavu jsem do hry šel. Ale dá se říct, že to bylo rozhodnuté, nemusel jsem do nějakých šprajců a podobně, protože i o tom někdy takové zápasy jsou, aby se člověk nezranil. Nakonec jsem dal i ty dva góly a to je super, i když je to v poháru a na hřišti soupeře z nižší soutěže.

Bylo pro tebe osobně důležité, aby ses po karetním trestu dostal do zápasu?

Jo, bavili jsme se o tom s trenérem, že by bylo dobré, abych naskočil a splnil si nějakou minutáž. Neřekl bych ani se rozehrát, ale abych se zkrátka trochu rozběhal.

Teď nás bude čekat Bohemka…

Je to poslední zápas před reprezentační pauzou a myslím, že kdybychom ho zvládli, tak bychom s tím okýnkem mezi přestávkami mohli být spokojení. My si za tím samozřejmě chceme jít, takže doufám, že se nám to povede.

Jak se vám líbilo v Bzenci?

Moc jsem toho zase neviděl. Je škoda, že nám to trochu zkazilo počasí. Věřím, že kdyby bylo hezčí počasí, tak by lidí přišlo možná ještě o něco víc. Jsem rá, že jsme zápas zvládli a že se to obešlo bez zranění. Jediná kaňka bylo chování našich fanoušků, kteří tam házeli světlice, to mě mrzelo.

Další články