• A-tým - ohlas

Trenér Janotka: Jsem rád, že jsme nepřipustili komplikace

  • 2. 10. 2024

​Trenér Tomáš Janotka si po pohárovém utkání na hřišti divizního Bzence cenil přístupu hráčů, kteří nedovolili žádné komplikace a v pohodě si po výhře 6:0 došli pro postup do 3. kola, které se bude losovat v pátek.

„Většinou, když se hraje proti týmu z nižší soutěže, tak vás může porazit nějakým nadšením nebo euforií. Kvalita je na naší straně. Jsem rád, že jsme žádné drama a žádné potíže nepřipustili,“ řekl Janotka po utkání v rozhovoru.

„Splnili jsme jasně danou povinnost proti týmu z divize. Dokráčeli jsme k tomu vítězství bez komplikace. Kluci k tomu přistoupili výborně a za to jsem strašně rád. Dá se říct, že ten postup byl nakonec pohodlný,“ doplnil.


Kouč pro zápas v Bzenci mírně obměnil sestavu, takže do hry se dostali i hráči, kteří neměli v uplynulých týdnech tolik prostoru na ligové scéně. V základu byli třeba brankář Jan Koutný, obránce Lukáš Vraštil, Ola Dele, či Matěj Mikulenka.

„Záměr byl sestavu trochu protočit a dát hráčům, kteří mají velkou minutáž trochu oraz, nebo menší zatížení,“ vysvětlil Janotka. Spokojen byl s komplexním kolektivním výkonem. „Těžko vyzdvihovat nějaké jednotlivce. Nastavení všech hráčů bylo skvělé. Proto byly jejich výkony dobré,“ doplnil Janotka.

Na lavičce začal duel Jan Kliment. „Klimič nehrál na Spartě, tak u něj jsme chtěli, aby se dostal do zápasového rytmu a trochu se zadýchal. Třicet minut bylo úplně ideálních,“ prozradil trenér Janotka.

Kliment i tak stihnul dvě branky a potvrdil reprezentační formu. I na to, zda očekává svého svěřence v národním týmu, tak mířila jedna z otázek.

„Pokud dá někdo devět ligových gólů v tak krátkém časovém úseku, tak je to pro každého trenéra téma. Vysloužil si to produktivitou, tím, že dává krásné a pestré góly. Pro nás je důležité, že je zdravý a pravidelně hraje. Myslím si, že si zaslouží, aby v reprezentaci byl,“ konstatoval Janotka.

A vzpomněl i na trenéra svého dnešního soupeře Bohumila Páníka, mimochodem také bývalého kouče Sigmy.

„Bylo skvělé se s ním potkat. Je to extra zkušený trenér oproti třeba mě. Má skvělou kariéru. Byli jsme rádi, že jsme se tady mohli ukázat. Byli jsme jako ligový tým taková atrakce a jsem rád, že jsme se těm divákům, kteří sem přišli těmi šesti góly. Snad si to všichni užili,“ dodal Janotka.

Další články