• Mládež

Osmnáctka zvítězila o gól. Znojmo U19 - Sigma U18 0:1

  • 3. 10. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U18 hráli dohrávku 7. kola MSDL ve Znojmě. Už v 6. minutě se trefil Luka Rozehnal, a protože další branka v duelu nepadla, dovezla Sigma z jihu Moravy tři body a v tabulce jde na druhé místo za Karvinou.

Osmnáctka hrála na velmi těžkém terénu znojemského hřiště. Domácí se snažili svou fyzickou převahu využít. Už v 6. minutě ale Sigma vedla. Luka Rozehnal dostal pod tlak stopera domácích, ten se špatně dohodl s brankářem a olomoucký útočník předběhl obránce a překonal gólmana.

Pak se na hřišti spíše bojovalo, než hrál fotbal. Sigma se snažila hrát kombinačně, ale kromě pár akcí po křídlech se jí to moc nedařilo. Domácí to zkoušeli ze standardek, ale obrana hostí byla připravena. Na druhé straně zahrál standardku velmi dobře Šimon Příkazský, našel hlavu Matyase Berana, ale brankář Koukal odčinil chybu, kterou vyrobil u první branky.

Ve druhé části se hra podobala tomu, co se dělo v první půli. Domácí to zkoušeli dlouhými nákopy, obrana Sigmy odolávala. V 80. minutě chytil brankář Tomáš Ulenfeld nebezpečný přímák domácích. Za hosty mohl pojistit vedení Jakub Andrýsek, který přešel přes dva hráče, ale domácí brankář jej posléze vychytal. V závěru už si hosté vedení pohlídali a vezou si ze Znojma tři body.

V neděli 6. 10. hraje Sigma U18 doma od 10:30 se Spartou Brno.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Bylo to náročné utkání, domácí nás fyzicky předčili, vyhrávali souboje, takže se nám moc nedařilo hrát naši kombinační hru, což nešlo i kvůli špatnému terénu. Ale bojovali jsme, a ty tři body jsme venku uhráli, což se také velmi cení. Měli jsme tam ještě další dvě dobré šance na pojištění vedení, ty jsme bohužel neproměnili.“

SC Znojmo U19 – SK Sigma Olomouc U18 0:1 (0:1)

Branky: 6. Rozehnal.

Rozhodčí: Wencl – Kron, Laštůvka. Diváků: 93. ŽK: Bernát - Skácel.

Znojmo U19: Koukal - Kosmák, Drozd, Dzuhan (73. Matajs), Prycl - Šuba, Souček, Brzobohatý, Kříž - Bernát, Durda. Trenér: František Havlík.

Sigma U18. Ulenfeld – Miler, Beran, Holec, Skopal – Andrýsek (64. Horák), Příkazský (88. Liďák), Remeš (64. Činčara), Skácel, Sikora (88. Chviliček)– Rozehnal (78. D. Lorenc). Trenér: Petr Kobylík.

Další články