• Mládež

Výborná první půle! Znojmo U17 – Sigma U16 0:3

  • 3. 10. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U16 hráli v 7. kole MSDL v dohrávce na hřišti Znojma. Hanáci dali už v první půli tři góly a rozhodli o výsledku. Ve druhé části branka nepadla. Svěřenci trenéra Vasiljeva vyhráli 3:0.

Duel začala Sigma aktivně, držela míč na těžkém terénu, domácí tým se snažil prosadit fyzickou hrou, ze standardek či dlouhých autů a rohů. Obrana Sigmy všechny fyzické souboje zvládla dobře. Do vedení šli Hanáci ve 29. minutě, když Lukáš Liďák získal při napadání míč na domácím gólmanovi Sokolovi a pohodlně zakončil. Druhý gól přišel o chvíli později, Adam Kubeš našel Tomáše Pospíšila a ten parádní ranou po zemi vsítil branku.

V závěru poločasu pak přišla pohledná akce hostí, když po sérii přihrávek dostali míč z jedné strany hřiště na druhou a po centru Adriana Janošce se trefil přesně Adam Kubeš. Stejný hráč před tím ještě trefil tyčku znojemské branky. V poločase tak vedla Sigma 3:0.

Ve druhé půli Sigma pokračovala v aktivní hře, soupeře nepouštěla do šancí, naopak Adam Kubeš mohl dát další gól, ale tentokrát trefil břevno. Olomouc posléze prostřídala, zachytal si i druhý brankář Vláčil a s nulou vyhrála venku. V tabulce je stále na prvním místě.

V dalším utkání hraje šestnáctka v neděli 6. října od 12:45 doma proti Spartě Brno.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

První půli se nám velmi vydařila, ve druhé části jsme měli dát určitě více branek. Dařilo se nám držet míč, měli jsme ještě několik dobrých šancí, ale nedali jsme je. Ve druhé části mi také chyběl větší hlad po gólech, protože prostory se nám tam otevíraly. Na druhou stranu jsme zase udrželi vzadu nulu, mohli jsme prostřídat celou lavičku, včetně gólmana, takže z tohoto pohledu spokojenost.“

SC Znojmo U17 - SK Sigma Olomouc U16 0:3 (0:3)

Branky: 29. Liďák, 31. Pospíšil, 45. Kubeš.

Rozhodčí: Kron - Wencl, Laštůvka. ŽK: O.Částek - Pospíšil. Diváků: 67.

Znojmo U17: Sokol - Hruška (74. Kurdějovský) , Jakeš (72. Železný), Molinek - M. Částek, Kučera, Vašíček, O. Částek, Kříž - Čermák, Prukner. Trenér: Martin Rajlich.

Sigma U16: Křivánek (75. Vláčil) – Oulehla, Chviliček (75. Vrablic), Petr, Škop – Bratič, Marcol – Janošec (67. Brumar), Kubeš, Liďák (56. Horák) – Pospíšil (67. Kuneta). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články