• B-tým - preview

B-tým v neděli hraje v Drnovicích. Za soupeře má Vyškov

  • 5. 10. 2024

Do nedalekých Drnovic pojedou v neděli dopoledne fotbalisté olomouckého B-týmu. Soupeřem mužstva trenéra Miloslava Brožka bude od 10:15 Vyškov.

Béčko Sigmy za sebou má vydařené období. O zářijové reprezentační přestávky odehrálo tři zápasy, dva z nich vyhrálo, v jednom remizovalo a ziskem sedmi bodů se katapultovalo do horní poloviny tabulky Chance Národní Ligy.

Po horším začátku do sezóny, především myslím zápasy, které jsme hráli na hřištích soupeřů, jsme začali mít lepší výkonnost a získali jsme pár bodů, což je dobře. Je třeba si ale uvědomit, že druhá liga je velmi vyrovnaná – od třetího místa až dolů. Naším cílem je, abychom po konci podzimu měli co nejvíce bodů, vytvořili si dobrou výchozí pozici pro jaro a co nejrychleji se zachránili. Z posledních pěti zápasů jsme vytěžili deset bodů, což je dobrý zisk. Jsme na vzestupu, v závěru podzimu musíme ale tyto body potvrdit,“ řekl před zápasem proti Vyškovu trenér Miloslav Brožek, který přiznal, že cílem jeho týmu je zisk dvaceti a více bodů do konce podzimní části sezóny.

O další body do tabulky budou jeho svěřenci bojovat v neděli dopoledne v Drnovicích, kde svůj azyl má Vyškov, aktuálně čtvrtý tým druholigové tabulky. Tým trenéra Jana Kameníka se zatím trápí v ofenzivě. V 11 utkáních vstřelil 9 branek, což je společně s patnáctým Brnem nejnižší počet z celé soutěže. Toto však Vyškov vyrovnává devíti obdrženými góly. V tomto ohledu jsou na tom lépe už pouze Zlín (3) a Chrudim (5).

V sobotu nás čeká velice silný soupeř, který bude chtít odčinit domácí středeční prohru. Vyškov má velkou kvalitu. Zatím nedává moc branek, což je trochu překvapivé, není tak produktivní, jak byl v minulých sezónách. Skóre 9:9 hovoří ale i o tom, že je Vyškovu těžké gól dát, v jeho utkáních moc branek nepadá. Očekávám velice vyrovnané utkání, které může odšpuntovat úvodní gól. Je nám jasné, že jedeme na půdu soupeře, který je velmi motivovaný odčinit poslední prohru, my jsme ale s B-týmem na dobré cestě. Věřím, že to bude zajímavé utkání,“ vyhlíží Brožek nedělní hanáckou bitvu.

Zatímco B-tým Sigmy je tři zápasy neporažen, Vyškov tři zápasy na výhru čeká. Naposledy ve středeční dohrávce doma v Drnovicích podlehl Chrudimi 0:3. Nejproduktivnějšími hráči Kameníkova týmu jsou záložník Tom Ulbrich a obránce Abdoulaye Sylla, oba vstřelili po dvou brankách. Sylla však do nedělního zápasu nezasáhne, ve středu proti Chrudimi uviděl čtvrtou žlutou kartu v sezóně.

Trenér Brožek nebude moct v nedělním utkání počítat se zraněnými Adamem Proniukem a Františkem Matysem. „Po středečním utkání máme několik hráčů mimo. Každá potíž je jiná, sestavu na neděli ladíme. Potýkáme se se zdravotními problémy, ale to je běžná součást této fáze sezóny. Přibývají zápasy, přibývá únava, jsme na konci anglického týdne… Musíme se s tím vyrovnat,“ říká Brožek o zdravotním stavu svého týmu.

Utkání mezi Vyškovem a Sigmou B bude jako hlavní rozhodčí řídit Jakub Doubrava, asistovat mu budou Lukáš Slavíček a Václav Ježek.

Další články