• Mládež

Devatenáctka musela otáčet. Sigma U19 – Slovácko U19 2:1

  • 5. 10. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc kategorie U19 zatím v lize nepoznali hořkost porážky a po devíti kolech jsou stále v čele celostátní ligy staršího dorostu. V zápase se Slováckem Hanáci po první půli prohrávali, ale ve druhé góly Martina Škody a Jakuba Proházsky zápas otočili a vyhráli 2:1

Devatenáctka nastoupila po dvou venkovních duelech opět doma v Řepčíně a v moravském derby s rivalem ze Slovácka chtěla tři body. Že to nebude jednoduchý zápas ukázala první půle. Za neustálého deště byl terén náročný, což příliš nepřálo kombinační hře a Slovácko přijelo dobře připravené. Po čtvrthodině hry využilo špatně zahraný útočný aut Sigmy, z brejku získalo roh a z něj skóroval Sehnal. Sigma mohla vyrovnat, David Drábek trefil břevno a další jeho pokus z dálky chytil Zlatovský.

Ve druhé části Sigma začala pumpovat svoje útoky stále častěji a po hodině hry to přišlo. Centr Davida Drábka ještě poslal Václav Zahradníček do břevna, ale odražený míč si našel Martin Škoda a svým důrazem se prosadil a srovnal. Domácí tým šlapal dál, trenér Kovář poslal na hřiště další ofenzivní hráče a v 79. minutě se jeden z nových borců na hřišti prosadil. Jakub Proházska byl důrazný v souboji na hranici velkého vápna, přehrál obránce a sám proti gólmanovi zakončil přesně a důrazně k tyči. Sigma pak držela vedení, Slovácko se dostalo jen k jedné standardce, kterou obrana odvrátila a Olomouc tak slavila další tříbodový zisk.

V pátek 11. října hraje Sigma Olomouc U19 další ligové střetnutí, a to ve Zlíně. Hrát se bude od 11 hodin.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Se Slováckem čekáme vždy těžký zápas, trénuje je Michal Kalvach, Olomoučák, který v Sigmě roky trénoval. Těžké a podmáčené hřiště kombinační hře moc nenahrávalo. Chtěli jsme začít aktivně, dostat hosty pod tlak, povedlo se nám to, ale vyloženou šanci jsme si nevytvořili. Pak jsme po chybě inkasovali ze standardky. Gól nás zaskočil, pro ně to byla vzpruha. Chvíli jsme se z toho zvedali, ale byli jsme v závěru nebezpeční, trefili jsme břevno, a měli ještě jednu nebezpečnou střelu z dálky. V kabině jsme si řekli, že musíme být trpěliví a musíme přidat v kvalitě ofenzivních řešení. Šli jsme si za vyrovnáním, a pak i za vítězným gólem, byl tam vidět hlad po vyrovnání i vítězství. Dotlačili jsme to tam, gólové akce byly pěkné. Jsme rádi za tři body. Doma rozdávat body nechceme a nebudeme, jsem rád za kluky, že to otočili. Kluci, co šli do hry později, hru oživili. Proházska se nebál jít do souboje, ukázkově zakončil, už gól potřeboval, určitě mu pomůže.“

SK Sigma Olomouc U19 – 1. FC Slovácko U19 2:1 (0:1)

Branky: 63. Škoda, 79. Proházska - 16. Sehnal.

Rozhodčí: Machálek– Pospíšil, Tomášek. ŽK: Kremr Slovácko. Diváků: 100.

Sigma U19: Berka – Oříšek, Š. Lorenc, Siegl, Macharáček – Andrle, Drábek, Zahradníček (90. Pávek) – Judas, M. Škoda (77. Křiklava), Capka (70. Proházska). Trenér: Michal Kovář.

Slovácko U19: Zlatovský - Raběčný, Štecha, Kremr, Hrbáček - Kolařík, Markov (83. Baláž), Sehnal, Hrdlička (73. Petr) - Zelina (83. Lašák), Barát. Trenér: Michal Kalvach.

Další články