• B-tým - ohlas

Brožek: Minimálně bod jsme si zasloužili. Klukům jsem poděkoval

  • 6. 10. 2024

Trenér Miloslav Brožek zažil s B-týmem v Drnovicích smolný zápas. Proti Vyškovu sahali olomoučtí fotbalisté po bodu, gólem v závěru ale nakonec prohráli. „Odehráli jsme dobré utkání, mělo to dobré nasazení, bojovnost i organizaci hry. Závěr pro nás bohužel byl trpký, bod jsme si zasloužili. Klukům jsem ale za výkon poděkoval,“ řekl Brožek

Ve Vyškově jste prohráli 0:1 gólem v samotném závěru. Jak utkání hodnotíte?

Zápas se těžko, ale zároveň lehko hodnotí. Dnes jsem kluky za výkon pochválil, ale postupně. Zdobila nás bojovnost, nasazení, výborná organizace hry. Vyškov jsme nepouštěli do hry ani do šancí. První poločas jsme měli více ze hry, snažili jsme se to přetavit v nějakou branku. Největší šanci první půle měl ale po protiútoku, který následoval po naší standardce, soupeř, kdy z malého vápna překopl branku. Jinak to ale byl remízový první poločas.“

Po změně stran jsme měli velkou šanci my Filipem Slavíčkem, kdy to měl na hlavě. Druhý poločas byl velkým bojem o střed pole, soupeř se dlouhými míči snažil dostávat naši obranu pod tlak a hrozit z postupného získávání území. Čekal na naši chybu, kluci to ale zvládli skvěle a bojovali.

Před zápasem jsme měli spoustu starostí se sestavou. Při rozcvičce se zranil Adam Uriča, takže jsme museli střídat těsně před zápasem. V průběhu utkání měli další hráči problémy, včetně brankáře Matúše Macíka, který celý druhý poločas dohrával s bolavým tříslem. Mrzí mě moc, že za takový výkon kluci nejsou odměnění alespoň bodem, který by zápasu slušel. Je to pro nás skvělá zkušenost, bohužel s trpkým koncem, což mě mrzí. Hráči by si zasloužili minimálně bod.

Zmínil jste zranění některých hráčů. Jak to s nimi vypadá?

Terén tady v Drnovicích je velmi nerovný. Adam Uriča při rozcvičce šlápl asi do nějaké díry, zatížil jinak plosku a natáhl postranní lýtkový sval. To jsme museli řešit ještě před zápasem. Zcela fit nenastupoval k utkání ani Moses Amasi, který zápas proti Opavě odnesl roztrženým palcem. Ale do zápasu jsme ho dali, byl schopen nějak hrát. Problémy měl i Denis Kramář, na kterého byl v nastavení zbytečný zákrok, kdy mu protihráč prošlápl kotník a Denisovi se otočilo koleno. Podle mého názoru to byl faul na červenou. Uvidíme po vyšetření, jak na tom Denis bude. Věřím, že na tom nebude tak špatně, aby byl vyřazen třeba na zbytek sezóny.

Druhý zápas jste odehráli bez gólu. Co chybí v útočné fázi?

Hráli jsme teď proti kvalitním týmům a zakládali jsme si na organizaci hry. Hráli jsme v obměněné sestavě, zvolili jsme takový styl hry, abychom byli co nejlepší do obrany. V obou zápasech jsme si šance vytvořili, bohužel bez gólového efektu. Pro nás to znamená to, že musíme dál pracovat. Hráčům jsem po utkání poděkoval a řekl jim, že je před námi doba, kdy se z toho musíme oklepat, dobře potrénovat a jít do zbytku podzimní části sezóny s maximální energií.

Další články