• A-tým - ohlas

Mikulenka: Bohemians jsme zmáčkli. Chybělo jen vyrovnání

  • 6. 10. 2024

Hanáci se v utkání proti Bohemians rvali s nelehkým osudem, kterému čelili po vyloučení Jana Klimenta. I v oslabení dokázali ale Klokanům konkurovat a zejména po změně stran byli lepším týmem, dostali soupeře pod tlak a vytvořili si několik šancí. Proměnili však jen jednu a nakonec na Andrově stadionu poprvé v této sezóně nebodovali. „Bohemians jsme i v deseti dokázali zmáčknout a bušit do nich. Chyběl tomu už jen vyrovnávací gól,“ mrzelo Matěje Mikulenku, autora jediného sigmáckého gólu v utkání.

Od 9. minuty jste hráli bez vyloučeného Jana Klimenta. Byl to těžký zápas? Chvílemi to vypadalo, že v oslabení nejste.

Bylo to hodně těžké. Když náš hráč dostane v 9. minutě červenou kartu, tak je to pak náročné a hodně o běhání. Druhý poločas jsme ale dokázali Bohemians zmáčknout a bušit do nich. Chyběl tomu už jen vyrovnávací gól. Potom jsme z brejku dostali na 1:3, takže špatný závěr.

Za druhý poločas vás chválil i trenér Janotka. Vpředu jste vytvořili silnou útočnou trojici s Muritalou a Fialou. Brali jste to jako šanci, když Kliment nehrál, jak se více ukázat?

Museli jsme riskovat. Hrálo nás o jednoho méně. Museli jsme chodit jeden do dvou a tak podobně. Museli jsme zkoušet, co se dalo. Bylo to hodně o risku.

Do šancí jste se dostávali. Mrzí vás, že jste některou z nich vy nevyřešil lépe?

Jedna šance mě hodně mrzí. Nahrával jsem z boku Fialovi. V první fázi mě vůbec nenapadlo abych střílel, zpětně jsem si ale řekl, že jsem měl zkusit vystřelit.

Druhý domácí zápas po sobě jste téměř celý odehráli o deseti. Co jste si říkali ve chvíli, kdy musel jít Honza Kliment do kabiny?

Že se hodně naběháme. Že je to tady zase.

Celý druhý poločas, i v deseti, jste byli lepší, sahali jste po remíze, nakonec jste ale z brejku dostali třetí gól. Mrzí to o to více?

Samozřejmě, mrzí to hodně. Každá prohra hodně mrzí. Skrz to, že jsme dostali červenou kartu, tak to se nedá nic dělat. Snažili jsme se to nějak otočit, ale nepovedlo se. Příští zápas vyhrajeme.

Trenér Janotka říkal, že i ty můžeš hrát na hrotu. Je to pozice, kde by ses rád viděl? Nebo raději hraješ po křídle?

Nejraději bych se viděl na desítce, ale jsem samozřejmě rád za každou minutáž v první lize a je mi jedno, kde nastoupím. Kdybych měl ale říct, kde se cítím nejlíp, tak je to desítka.

Nejde si nevšimnout, že i když jste byli v početní nevýhodě, už podruhé v domácím utkání po velkou část zápasu, že to kondičně po fyzické stránce zvládáte.

Musím říct, že máme skvělou kondici. Projevilo se to už na Spartě i v jiných zápasech. Měli jsme náročnou letní přípravu, běháme ve velké intenzitě. Na hřišti je to potom vidět.

Ve velkých intenzitách běháte jen v přípravě, nebo i teď v sezóně?

V obou případech.

Tvůj gól se dlouho zkoumal u videa. Byl sis jistý, že to není ofsajd, nebo ses bál?

Já jsem si celou dobu myslel, že jsem byl v ofsajdu. Proto jsem gól ani neslavil. Jen jsem se postavil a čekal jsem, až se rozehraje. Nenapadlo by mě, že se někdo z obránců zapomněl. Myslel jsem, že jsem tak metr v ofsajdu. Nakonec tam zůstal jeden hráč, což pro nás v tu chvíli bylo dobré.

Jak vypadal Honza Kliment o poločase a po utkání v kabině?

Byl hodně zklamaný.

Chtěli jste to vzít za něj?

Honza nám ve všech předchozích zápasech hodně pomohl. Teď se stalo, že mu to nevyšlo, my jsme mu to mohli vrátit alespoň tím, že bychom zápas dovedli do remízového stavu, ale bohužel. To se stane.

Poznal jste na becích Bohemians, že chtějí hodně provokovat?

Byli hodně rýpaví, ale vůči tomu musíte být odolní.

Další články