• Mládež

Osmnáctka nadělovala. Sigma U18 – Sparta Brno U19 8:0

  • 6. 10. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U18 hráli duel 10. kola Moravskoslezské dorostenecké ligy doma se Spartou Brno, posledním celkem tabulky. Už po první půli bylo zřejmé, jak utkání dopadne. Sigma vedla 5:0, ve druhé části přidala ještě další tři góly a vyhrála jasně 8:0. V tabulce je na druhém místě, bod za Karvinou.

Osmnáctka byla jasným favoritem a hned od začátku zápasu bylo jasné, že to bude jen o počtu gólů v síti Sparty. Ve 13. minutě si dali hosté vlastence, o tři minuty později napřáhl ze třiceti metrů Daniel Kubát a nádherně se prosadil. Další pěknou branku přidal Šimon Příkazský, když se trefil pěkným obstřelem z hranice vápna. Tentýž hráč přidal i čtvrtou branku, pátou pak dal ve 39. minutě hlavou Šimon Činčara po centru Michalíka zleva. Poločas tak skončil 5:0 pro Hanáky.

Do druhé části vyměnil trenér Kobylík čtyři hráče, na plac šli Andrýsek, Glos, Holec a Remeš a kanonáda pokračovala. První gól po pauze dal střídající Tom Glos, když si naskočil na rohový kop Remeše a gólmanovi nedal hlavou šanci. Od dvě minuty později se prosadil Jakub Proházska, který střílel po samostatné akci přesně na první tyč a o deset minut přidal druhý gól, když zakončil akci Glose s Lorencem. To už bylo 8:0, poté Sigma trochu polevila, ale nadále držela soupeře na jeho polovině. Brankář Tomáš Křivánek si moc nezachytal.

V neděli 12. října hraje Sigma U18 venku od 9:30 v Kroměříži.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Bylo to dnes jen o tom, kolik jim dáme gólů, ani jsem do toho dnes moc nezasahoval, chtěli jsme, aby si po náročném programu zahráli všichni kluci. Byl to jednodušší zápas, ale kluci k němu přistoupili dobře, není tam moc co hodnotit. Osm gólů, jsme spokojeni. V závěru už se to spíše dohrávalo. Příští týden hrajeme v Kroměříži, tam to bude těžší. Nikdo se hlavně nezranil.“

SK Sigma Olomouc U18 – Sparta Brno U19 8:0 (5:0)

Branky: 32. a 37. Příkazský, 58. a 68. Proházska, 13. vlastní, 16. Kubát, 39. Činčara, 56. Glos.

Rozhodčí: Láryš - Macrineau, Pavlíček. Diváků: 35. ŽK: Glos - Lipi.

Sigma U18. Křivánek– Miler (46. Glos), Beran (46. Andrýsek), Kubát, Skopal – Michalík (56. Rozehnal), Příkazský (46. Remeš), Pávek (46. Holec), Činčara, D. Lorenc– Proházska. Trenér: Petr Kobylík.

Sparta Brno U19. Šuderla (46. Holátko) - Kučera, Osička, Stratil (72. Younes), Lipi - Suykasian, Polášek, V. Lorenc (72. Meneghin), Grym (46. Tejkal) - Mytsinin (46. Nurmahomedov), Vavrouch. Trenér: Václav Kubíček.

Další články