• Mládež

Tenisový kanár v podání šestnáctky. Sigma U16 – Sparta Brno U17 6:0

  • 6. 10. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U16 nastoupili v 10. kole Moravskoslezské ligy dorostu doma v Řepčíně proti sedmnáctce Sparty Brno. Sigma rozhodla už během prvního dějství, kdy vedla za půl hodiny 3:0. Ve druhé půlce přidali mladí Sigmáci další tři trefy a vyhráli tak jednoznačně 6:0. V tabulce jsou na prvním místě.

Sigma U16 v samotném úvodu nedokázala otevřít hru soupeře. Sparta Brno je sice předposlední, ale v Olomouci hrála ze začátku zápasu organizovaně v defenzívě a nepouštěla domácí do šancí. Sigma soupeře zavírala presinkem, prosadila se díky standardkám. Tu první poslal ze strany na zadní tyč Matyáš Marcol a míč si našel cestu do branky. Druhý gól přidal po rohu Luky Bratiče Adrian Janošec hlavičkou o zem. Na 3:0 pak stanovil poločasové skóre ranou levou nohou na zadní tyč Luka Bratič. Další gól mohl přidat Tomáš Pařenica, ale trefil břevno.

Ve druhé půli šli na plac i hráči, kteří si v týdnu plnili reprezentační povinnosti, Jan Filo a Šimon Vybíral. A právě Jan Filo přidal v 63. minutě čtvrtý gól, když si našel dlouhý pas od brankáře Vláčila za obranu a překonal Felkla v brance Sparty. Pak trefil střídající útočník Tomáš Pospíšil tyčku.V 86. minutě skóroval po centru Bratiče Adam Kuneta a gólový účet podtrhl druhou brankou v duelu Jan Filo, kdy se prosadil levačkou na zadní tyč.

V dalším kole hraje šestnáctka na hřišti Kroměříže a to v neděli 12. října od 11:45.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Začátek zápasu nám úplně nevyšel, soupeř dobře bránil, jejich hra měla řád. Občas nám vyjeli z presinku. Pomohli jsme si tentokrát standardkami, které dobře zahrávali Bratič s Marcolem. Postupně jsme se pak prosadili, gólů mohlo být i více. Ale jsme s výkonem i výsledkem spokojeni. Nyní nás čeká Kroměříž, která je v tabulce výše a doma bude určitě nepříjemná.“

SK Sigma Olomouc U16 – FC Sparta Brno U17 6:0 (3:0)

Branky: 12. Marcol, 24. Janošec, 30. Bratič, 63. Filo, 86. Kuneta, 89. Filo.

Rozhodčí: Marcineanu - Láryš, Pavlíček. ŽK: bez karet. Diváků: 63.

Sigma U16. Vláčil - Škop (61. Filo), Chviliček, Petr, Oulehla (73. Vrablic) - Bratič (82. Milčický), Marcol, Janošec - Kuneta, Pařenica (73. Pospíšil), Kubeš (61. Vybíral). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Sparta Brno U17: Felkl - Tejkal (57. Svojanovský), Kučera, Šlichta, Harašta – Ostrovka (73. Meneghin), Hamar (64. Vaverka), Pokorný (64. Podroužek), Salzman – Buršík, Wiacek (73. Nurmahomedov). Trenér: Václav Kubíček.

Další články