• Mládež

Sedmnáctka ve Zlíně remizovala. Bod zachránil Chytil

  • 11. 10. 2024

​Remízou 2:2 nakonec skončil duel mladších dorostenců Sigmy na půdě Zlína. Hanáci v areálu na Vršavě vedli, ale po dvou slepených gólech domácích zachraňoval bod v závěru Chytil.

Svěřencům trenéra Jana Krajčoviče vyšel první poločas. Už v 15. minutě otevřel skóre Jakub Pilch.

Jenže v okolí 80. minuty přišly krátce po sobě dva údery. Nejprve v 79. minutě vyrovnal Sotolář a vzápětí Jakeš otočil výsledek ve prospěch domácích.

Olomoučané se ovšem nevzdali a v 85. minutě jim ještě bod za remízu zachránil střídající Samuel Chytil.

„Do zápasu ve Zlíně jsme vstoupili s jednoznačným cílem, a to zvítězit. Chtěli jsme tak odčinit minulou ztrátu v domácím utkání se Slováckem. V prvním poločase jsme předváděli slušnou hru. Bohužel nás poslední dobou trápí neproměňování šancí nebo absence kvality ve finální, či předfinální fázi. Relativně brzy jsme se ujali vedení a mohli hrát víc v klidu. Domácí hrozili buď z brejků, nebo z našich laciných ztrát. Je škoda, že první poločas neskončil větším brankovým rozdílem v náš prospěch,“ hodnotil duel trenér Jan Krajčovič.

„Druhý poločas v našem podání nebyl dobrý. Prohrávali jsme až moc osobních soubojů a sbírali málo odražených míčů. Přečkali jsme pár menších šancí domácích, ale v 79. minutě bohužel inkasovali ze standardní situace, ze které jsme dostali gól i v minutém zápase. Za minutu se navíc domácí ujali vedení díky šťastnému gólu,“ uvedl kouč.

„Klukům patří velký dík za to, že nesložili zbraně a že jsme dokázali ještě vyrovnat a hnali se za vítězstvím. Bohužel času už bylo málo a utkání skončilo remízou, se kterou jednoznačně spokojeni nejsme,“ uzavřel Krajčovič.

Sedmnáctka i po remíze ve Zlíně vede tabulku svojí soutěže. Za týden ji čeká na domácí půdě šlágr proti pražské Spartě, která je aktuálně s dvoubodovou ztrátou třetí. Hrát se bude v sobotu 19. října od 15.15 v Řepčíně.

FC Zlín U17 – SK Sigma Olomouc U17 2:2 (0:1)

Branky: 79. Sotolář, 80. Jakeš – 15. Pilch, 85. Chytil.

Rozhodčí: Malý – Lakomý, Slaný. ŽK: Hochmajer – Pavlištík, Liďák.

Sigma: Hruban – Pazdera, Pavlištík, Chvílíček, Sandr, Skácel, Riedl (80. Chytil), Křiklava (80. Liďák), Pšenica (68. Hilbert), Horák (68. Kaštyl), Pilch (58. Kimel). Trenér: Jan Krajčovič.

Další články