• Mládež

Osmnáctka má další tři body. Kroměříž U19 – Sigma U18 0:3

  • 14. 10. 2024

Osmnáctka hrála duel 11. kola v sobotu dopoledne na hřišti Hanácké Slavie Kroměříž. Sigma vedla v poločase 2:0, ve druhé části pojistil vedení kapitán David Remeš. Svěřencům trenéra Kobylíka patří v tabulce Moravskoslezské dorostenecké ligy druhé místo za vedoucí Karvinou.

Osmnáctka byla jasným favoritem, ale rozdíl v technice smazal těžký terén, hrálo se na podmáčeném, bahnitém hřišti. Ale Sigmáci i toto zvládli. Hráli jednoduše, po křídlech a byli lepším týmem. Útoky tahala Sigma hlavně po levé straně, ale gól padl po akci Jakuba Andrýska zprava, který obešel beka, dal přihrávku pod sebe a Šimon Příkazský dostal míč do branky.

Ještě do poločasu hosté zvýšili vedení. Luka Rozehnal si zpracoval vysoký míč, dokázal se otočit a poslat do šance míčem za obranu Jakuba Michalíka. Ten si poradil, přeloboval brankáře a skóroval. Domácí měli jednu možnost, po chybě v obraně Sigmy, šli dva ze strany na Tomáše Ulenfelda, ale zaváhali a vracející se hráči Sigmy požár uhasili včas.

Druhý poločas Sigma pokračovala v převaze, na těžkém terénu to byl ale spíše boj. I tak Sigma přidala gólovou pojistku. V 69. minutě centroval zleva Michalík, našel kapitána Davida Remeše a ten se trefil přesně. Kroměříž mohla snížit, Avramov dostal přihrávku mezi stopery, běžel sám na Ulenfelda, který ale podržel svůj tým a šanci chytil.

V neděli 20. října hraje osmnáctka doma v Řepčíně od 10:30 proti Prostějovu.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

V Kroměříži bylo opravdu hodně podmáčené hřiště, rozbité, ale zvládli jsme to, celý zápas jsme byli lepším týmem. Soupeř hrál silově, ale my jsme se snažili hrát z dobré obrany a posílat míče do křídel. Dařilo se nám to hlavně zleva, paradoxně jsme pak skórovali akcí z pravého křídla. Ve druhé půli bylo hřiště ještě horší, takže se moc nedal hrát fotbal, přesto jsme přidali ještě jeden gól. Kluci to odmakali, měli jsme více šancí, vzadu nula, daří se nám přenášet věci z tréninků a kluci se zlepšují, z čehož máme radost.“

SK Hanácká Slavia Kroměříž U19 — SK Sigma Olomouc U18 0:3 (0:2)

Branky: 13. Příkazský, 37. MIchalík, 69. Remeš.

Rozhodčí: Vymazal – Grečmal, Smolka. Diváků: 50. ŽK: Kubát (Sigma).

Kroměříž: Vaculík - Dalzier, Řezníček Stavinoha, Koutný - Gabryš (73. Tabara), Vaculík (73. Mikula), Dobiáš, Hošťálek – Avramov, Tobolič (56. Kročil). Trenér: Václav Stráník.

Sigma: Ulenfeld – Miler (80. Holec), Beran, Kubát, Skopal – Michalík (73. Glos), Příkazský, Remeš (73. Činčara), Pávek, Andrýsek (58. Sikora) – Rozehnal (80. D. Lorenc). Trenér: Petr Kobylík.

Další články