• Mládež

Šestnáctka vítězně a vede tabulku. Kroměříž U17 – Sigma U16 0:2

  • 14. 10. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U16 nastoupili v 11. kole Moravskoslezské ligy mladšího dorostu v Kroměříži. Po bezbrankové první půli rozhodli svěřenci trenéra Vasiljeva ve druhém poločase dvěma slepenými góly. Trefil se Adam Kubeš, druhý gól padl po teči domácího hráče. Šestnáctka dál vede tabulku soutěže před Baníkem.

Šestnáctka se v Kroměříži musela potýkat s těžkým terénem. Sigma byla v první půli lepším týmem, ale zahazovala šance, Adam Škop trefil břevno, sám před brankářem byl několikrát Adrian Janošec. Domácí měli jen dvě střely z dálky a pár rohových kopů, ze kterých se do šance nedostali.

Ve druhé půli pokračovali hosté v dobývání domácí branky a góly přišly. V 59. minutě Sigmě vyšel presink domácí obrany a z dobré pozice se trefil Adam Kubeš. O tři minuty později centroval ze strany střídající Adam Kuneta a domácí stoper Kejval si míč srazil do vlastní sítě.

Pak už se duel dohrával, Sigma mohla dát více branek, ale další už nepřidala. Olomoucká defenziva v Kroměříži nekapitulovala a svěřenci trenéra Vasileva získali do tabulky další tři body. Moravskoslezskou ligu mladšího dorostu vedou o čtyři body před Baníkem Ostrava, ten však má zápas k dobru.

V dalším kole hraje šestnáctka na domácím pažitu v neděli 20. října v Řepčíně od 12:45 proti Prostějovu, který je v tabulce na 4. místě.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

V první půli jsme hráli velmi dobře, ale zahazovali jsme šance. Kroměříž jsme přehrávali. V kabině jsme si říkali, že musíme být dál trpěliví, a hlavně pozorní vzadu. Soupeře jsme za celý zápas do tutovky nepustili, po hodině hry jsme dvakrát skórovali a pak jsme vedení v klidu pohlídali. V dalším kole máme Prostějov, jsou nahoře v tabulce. Viděl jsem Prostějov v zápase s Hlučínem, mají tam vysoké, starší kluky, navíc to bude derby, takže se těšíme.“

Hanácká Slavia Kroměříž U17 – SK Sigma Olomouc U16 0:2 (0:0)

Branky: 59. Kubeš, 62. Kejval (vl.).

Rozhodčí: Grečmal – Vymazal, Smolka. Diváků: 50. ŽK: Vybíral (Sigma).

Kroměříž: Kobliha - Čermák, Kejval, Dvorník – Šívara (61. Turek), Horňák, Švestka, Galandr (61. Rafaja) – Mikula (61. Jakeš), Kolkop (71. Schumera), Vodica (71. Sobota). Trenér: Radek Sedlařík.

Sigma: Křivánek – Škop, Oulehla, Petr, Vrablic – Vybíral, Marcol (75. Bratič), Janošec (61. Marek) – Filo (61. Kuneta), Pařenica (75. Pospíšil), Kubeš (85. Milčický). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články