• A-tým

Janotka: V Hradci chceme napravit zaváhání z posledního zápasu

  • 17. 10. 2024

Olomoucké fotbalisty v sobotu čeká první zápas po říjnové reprezentační přestávce. Od 13:30 s v Malšovické aréně utkají s domácím Hradcem Králové. „Mají silný tým, ale my budeme chtít odčinit zaváhání ze zápasu proti Bohemians,“ říká trenér Tomáš Janotka.


Jak jste strávili reprezentační pauzu? Jaký byl program týmu?

Standardní. Dobře jsme v minulém týdnu potrénovali. Hráči, kteří byli u národních týmů, si plnili tuhle povinnost. Od tohoto týdne se plně koncentrujeme na utkání v Hradci Králové.

Když se zastavíme u reprezentantů, tak v áčku jsme měli Honzu Klimenta, v U21 byl Matěj Hadaš. Co na toto říkáte?

Hodně nás to těší. Je to odměna za jejich práci a za práci všech, kteří tomu dávají maximum. Takže je to dobrá vizitka tohoto klubu, že v posledních dvou reprezentačních kategoriích, tedy v áčku a jedenadvacítce, máme hráče. Pro oba je dobře, že nabrali cenné zkušenosti.

Další kluci byli v reprezentační dvacítce. Vrátili se všichni v pořádku? Jaký je stav týmu?

Velice dobrý. Všichni přečkali reprezentační sraz bez jakékoliv újmy na zdraví, to stejné platí i pro kluky, kteří zůstali v Olomouci. Všechny šrámy se nám podařilo doléčit. Jediný zraněný hráč je Lukáš Juliš. V Hradci ještě nebude hrát ani Tonda Růsek, který už je ale v tréninkovém procesu.

Chybět nám bude Honza Kliment, který dostal trest za vyloučení. Už je jasno, kdo ho nahradí?

Jasno asi máme, nějaké varianty na tomto postu jsou možné. Velice dobrý zápas na Spartě odehrál Yunusa Muritala, takže v hierarchii útočníků je on jasně daný, i přes to, že další možnosti máme. Věřím, že naváže na zápas proti Spartě, který odehrál ve velkém stylu. Svoji výkonnost ale bude muset pořád prokazovat, stejně jako ostatní hráči.

Co očekáváte od Hradce Králové?

Bude to těžký zápas. Hradec je velice silný v domácím prostředí, kde body dlouhodobě neztrácí. Doma se cítí silný, je to přímo dáno tomu, že má moderní a krásnou novou arénu. Hradec tedy bude chtít doma zvítězit, až už kvůli tomu, že hraje doma, nebo kvůli ambicím, které se před sezónou vytyčil a avizoval. Pro nás to nic nemění, budeme chtít napravit zaváhání z posledního domácího zápasu proti Bohemians. Budeme bojovat o to, abychom v Hradci uspěli a body, které jsme doma ztratili, chceme získat zpět.

Jaké jsou silné stránky Hradce Králové?

Má silné útočné trio Juliš – Griger – Vlkanova. Tým je velice dobře doplněn o Samka, Petráška, Čiháka a další hráče. Hradec má silný tým. Ambice jsou adekvátní kvalitě týmu i rozpočtu. Věřím, že náš tým je neméně kvalitní a odevzdáme v sobotu na hřišti maximum.

Hradec Králové není od Olomouce daleko, věříte, že nás fanoušci vyrazí podpořit ve větším počtu?

Byli bychom jedině rádi. V jednom z posledních výjezdů tam byli ve velkém počtu a vytvořili skvělou atmosféru. Za každého fanouška, který se rozhodne, že nás pojede do Hradce Králové podpořit, budeme rádi.

Další články