• A-tým - preview

V sobotu o další body. Sigma jede do Hradce Králové

  • 17. 10. 2024

Fotbalisté olomouckého áčka se po reprezentační přestávce v sobotu opět vydají bojovat o další body. Za soupeře tentokrát budou mít „Votroky“ z Hradce Králové, na jejichž půdě, v nové Malšovické aréně, utkání ve 13:30 odstartuje. „Během reprezentační přestávky jsme dobře potrénovali, teď už se celý tým plně koncentrujeme na Hradec Králové,“ říká před zápasem trenér Tomáš Janotka.

Ten bude muset vyřešit absenci útočníků. Jan Kliment si v sobotu bude odpykávat karetní trest z utkání proti Bohemians, Lukáše Juliše do zápasu nepustí zdravotní problémy, Antonín Růsek sice s týmem již trénuje, do zápasu ovšem ještě nezasáhne. „Velice dobrý zápas na Spartě odehrál Yunusa Muritala, takže v hierarchii útočníků je on jasně daný, i přes to, že další možnosti máme. Věřím, že naváže na zápas proti Spartě, který odehrál ve velkém stylu. Svoji výkonnost ale bude muset pořád prokazovat, stejně jako ostatní hráči,“ má jasno Janotka.

Svůj tým připravuje na duel proti ambicióznímu Hradci Králové, který je v tabulce Chance Ligy na osmém místě. Východočeši doposud posbírali 13 bodů, na šestou Sigmu tak ztrácí čtyři body. Většinu ze svého zisku nastřádali na domácí půdě. Fotbalisté Hradce zvítězili v sezóně čtyřikrát, přičemž všechny výhry vybojovali právě v Malšovické aréně. Zatím jediný tým, kdo si odtud odvezl body, byla Sparta Praha. Naproti tomu z venkovních duelů vytěžil Hradec Králové pouze bod.


Bude to těžký zápas. Hradec je velice silný v domácím prostředí, kde body dlouhodobě neztrácí. Pro nás to nic nemění, budeme chtít napravit zaváhání z posledního domácího zápasu proti Bohemians,“ říká Tomáš Janotka.

Silnou zbraní Hradce Králové je defenziva. Svěřenci trenéra Horejše inkasovali v deseti utkáních pouze devět branek a v tomto ohledu se řadí mezi lepší týmy soutěže. Janotka ovšem ví, že si musí jeho tým dávat pozor i na ofenzivní zbraně Východočechů. „Hradec má silné útočné trio Juliš – Griger – Vlkanova. Tým je velice dobře doplněn o Samka, Petráška, Čiháka a další hráče. Hradec má silný tým. Věřím, že náš tým je neméně kvalitní a odevzdáme v sobotu na hřišti maximum,“ dodal.

V rámci samostatné české soutěže odehrála Sigma s Hradcem Králové 32 duelů. Lepší bilanci z těchto zápasů mají Hanáci, kteří nad Votroky zvítězili 14x. Východočeši mají o čtyři výhry méně. Nerozhodně skončilo osm duelů. Nejlepším střelcem vzájemných zápasů je Radek Onderka, který Hradci vstřelil čtyři góly.

Sobotní zápas bude řídit Marek Radina, jeho asistenty budou Martin Leška a Pavel Pospíšil. Čtvrtým arbitrem bude Jan Beneš. K videu zasedne Miroslav Zelinka, jeho asistentkou u videa bude Jana Adámková.

INFORMACE PRO FANOUŠKY

Chystáte se nás pod ikonickými „lízátky“ v Malšovické aréně podpořit? Pak pro vás máme pár užitečných informací.

Pro fanoušky hostů je v Malšovické aréně vyhrazen sektor Q. Vstup do něj vede vchodem č. 6. Cena lístku je 290 korun a zakoupit si je můžete buďto online, nebo na pokladně.

DO SEKTORU HOSTŮ LZE VSTUPENKY ZAKOUPIT ONLINE POUZE PŘES SPECIÁLNÍ ODKAZ PRO FANOUŠKY SIGMY!!!

VSTUPENKY ONLINE KUPUJTE ZDE

Své auto můžete zanechat na Parkovišti P3, nebo před koupalištěm Flošna.

Další články