• Ženy

Hanačky se v sobotu utkají s Českými Budějovicemi

  • 18. 10. 2024

Základní část druhé nejvyšší fotbalové ligy žen se o nadcházejícím víkendu přehoupne do své druhé poloviny. Olomoucké fotbalisty se v něm v sobotu vydají na půdu Českých Budějovic.

Po nevydařeném startu do sezóny Sigmačky nakoply motory a aktuálně drží sérii pěti vítězství v řadě. „Začátek soutěže nám moc nevyšel, ale jsme rádi, že jsme to nějakým způsobem otočili a začali jsme bodovat. Z posledních pěti zápasů jsme vytěžili plný počet bodů, což nás nesmírně těší. Posunulo nás to na čtvrtou příčku tabulky, což je dobré umístění. Myslím si ale, že tento tým má ještě na víc. Pokusíme se to dotáhnout v druhé části sezóny,“ říká trenér ženského družstva Miloslav Novotný.

Natáhnout vítěznou šňůru boudou chtít v sobotu proti Českým Budějovicím. Hráčkám Dynama mají co vracet. V úvodním utkání sezóny totiž s nimi v Kožušanech prohrály 3:4.

Rádi bychom v Českých Budějovicích vyhráli. Po pěti vyhraných zápasech si věříme, že to zvládneme. Víme ale, že nic lehkého nás čekat nebude. Jsme ale v takové euforii a pozitivně naladěni, že si věříme,“ pokračuje trenér Sigmy.

Zápas bude duelem třetího Dynama a čtvrté Sigmy. Oba celky v tabulce dělí pouze tři body. Také v něm dojde k souboji dvou nejlepších střelkyň soutěže. Karolína Vaňková z Českých Budějovic vstřelila 11 gólů, olomoucká Eliška Kretschmann jich soupeřům nasázela osm. Sigma má s 34 vstřelenými góly momentálně nejlepší ofenzivu soutěže.

České Budějovice jsem viděl v jednom přípravném utkání a v 1. kole jsme s nimi hráli. Jejich hru známe. Je to družstvo, které je fotbalové a chce hrát kombinační fotbal. Ve svých řadách mají České Budějovice nejlepší střelkyni druhé ligy. Myslím, že víme, co by na ně mělo platit. Zkusíme to aplikovat a uvidíme,“ vyhlíží Novotný nedělního soupeře svého družstva.

Utkání mezi Českými Budějovicemi a Sigmou bude řídit Markéta Bartoníčková, jíž budou asistovat Petr Šimek a Aleš Klicman.

Další články