• B-tým - preview

Béčko v neděli vyzve doma rezervu Sparty

  • 19. 10. 2024

Olomoucký B-tým má před sebou poslední čtyři zápasy podzimní části Chance Národní Ligy. V neděli čeká na svěřence trenéra Miloslava Brožka prestižní konfrontace proti rezervě pražské Sparty. Utkání odstartuje na Andrově stadionu v tradičních 10:15.

Díky reprezentační přestávce jsme mohli potrénovat trochu více, než při standardním tréninkovém mikrocyklu. Náročnost tréninků byla na vyšší úrovni. Šlo nám o to, abychom znovu nabrali dech před závěrem podzimní části soutěže. Čekají nás čtyři zápasy, žádný z nich nebude jednoduchý. Jdeme do nich s nějakým cílem,“ popsal program svého týmu během reprezentační pauzy trenér Miloslav Brožek.

Jeho svěřence v neděli prověří rezerva Sparty. Oba dva B-týmy v tabulce dělí jen dva body. Zatímco Sigma jich získala 15 a je na 9. místě, béčko Sparty nastřádalo o dva body méně a je dvanácté.

Když potkáte na jakékoliv úrovni Spartu, máte jistotu, že vás čeká těžký zápas. Sparťanská rezerva před reprezentační přestávkou porazila 5:2 Prostějov. To je známka toho, že je to velice silné mužstvo směrem dopředu. Hraje v rozestavení 4-3-3, které má zažité. V týmu béčka Sparty je spousta šikovných hráčů, mládežnických reprezentantů. Hrají dlouho pohromadě a na druhou ligu jsou zvyklí,“ soudí trenér Brožek.

V utkáních Sparty padá hodně branek, o čemž svědčí i sedm, které byly k vidění ve zmíněném utkání s Prostějovem. Nejlepšími střelci letenské rezervy jsou Lukáš Penxa a Daniel Rus, kteří každý vstřelili soupeřům 4 góly.

Se Spartou B se olomoucký B-tým utkává v rámci druhé ligy třetí sezónu v řadě. Předchozí čtyři zápasy vždy skončily vítězstvím Sigmy. A na tuto sérii by Brožek se svým týmem chtěl navázat také v neděli.

My jsme doma ještě neprohráli, tři body budeme chtít získat i v nedělním utkání. Myslím, že to bude velice zajímavé utkání a zajímavá konfrontace dvou vyspělých akademií. My patříme mezi nejlepší na Moravě, Sparta mezi nejlepší v Čechách. Z tohoto důvodu jsou zápasy rezervních týmů velice zajímavé,“ říká.

Utkání mezi Sigmou B a Spartou B bude v neděli od 10:15 na Andrově stadionu řídit Vojtěch Opočenský. Asistovat mu budou Radek Kotík a Radim Dresler.

Toto kolo Chance Národní Ligy se na stadionech ponese v duchu poděkování. Ligová fotbalová asociace společně s kluby opět pořádá již tradiční Víkend otců. Poděkujte svým rodičům přímo na Andrově stadionu. Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji přes síť Ticketportal.

Další články