• Mládež

Devatenáctka vybojovala cenný skalp! Sigma U19 – Sparta U19 2:1

  • 19. 10. 2024

Devatenáctka Sigmy hostila v 11. kole dorostenecké ligy doma výběr pražské Sparty. Svěřenci trenéra Kováře chtěli napravit prohru ve Zlíně, což se jim podařilo dokonale. Se Spartou sice prohrávali 0:1, ale dvěma brankami Patricka Scotta Riedla duel otočili a vyhráli 2:1.

Devatenáctka nastoupila proti Spartě s defenzivnější sestavou. Oříšek se posunul do zálohy a na beka šel Štěpán Lorenc.

Hanáci na soupeře vletěli, v první půli měli více ze hry. Ale skórovat nedokázali ani z největší šance, kterou měl po chybě hostí v rozehrávce kapitán Václav Zahradníček. Záložník Sigmy šel sám na brankáře Sparty, ale míč po zákroku gólmana skončil kousek nad břevnem. Poločas tak skončil bezbrankovou remízou 0:0.

Ve druhé části začala lépe Sparta, měla tlak, několik rohů. Letenský dorost svoji aktivitu proměnil ve vedoucí gól v 58. minutě, kdy podklouznutí stopera využil Pavlík.

Svěřenci trenéra Kováře se ale nevzdali. Po akci Lorence s Drábkem srovnal Patrick Scott Riedl. „Sigma pokračovala v aktivitě. Po faulu na Filipa Oříška rozehráli Hanáci přímý kop na Riedla a ten druhým gólem rozhodl zápas.

Devatenáctka Sigma porazila Spartu 2:1 a nadále vévodí dorostenecké lize. V příštím kole hostí Zbrojovku Brnu. V Řepčíně se bude hrát v sobotu 26. října.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale šance jsme neproměnili. Byli jsme aktivní nahoře i vzadu. Vašek Zahradníček šel sám na bránu. Oproti Zlínu jsme se hodně zlepšili. Škoda, že jsme gól nedali. Sparta potvrdila, že jí na gól stačí minimum, a šla po naší chybě do vedení. Zaskočili nás. Pak si ale naběhli, když nás po gólu hecovali, nebyla tam žádná pokora. My jsme šli za vyrovnáním a pak i výhrou. Dočkali jsme se tří bodů, což je super. Nastoupili jsme trochu defenzivněji, ale splnilo to svůj účel.“

SK Sigma Olomouc U19 – AC Sparta Praha U19 2:1 (0:0)

Branky Sigmy: 67. a 71. Riedl - 58. Pavlík.
Rozhodčí: Mojžíš - Budovič, Brázdil. ŽK: Berka, Macharáček, Oříšek, Drábek - Havrlík. Diváků: 150.

Sigma: Berka – Š. Lorenc, Kubát, Siegl, Macharáček – Oříšek (83. Pávek), Andrle, Drábek, Zahradníček (89. Škoda), Judas (90. Proházska), P. Riedl (83. Capka). Trenér: Michal Kovář.

Sparta: Zajac – Vodolán (46. Reitmeier), Zouhar, Staal, Kotrba, Pavlík, Liška (58. Diviš), Kaczmarek (77. Brabec), Havrlík, Piralič (58. Havelka), Demmer. Trenér: Jan Kopáňko.

Další články