• B-tým - ohlas

VIDEO: Červená byla dárkem. Vyhráli jsme zaslouženě, řekl Brožek

  • 20. 10. 2024

Béčko Sigmy zvítězilo v nedělním utkání 13. kola Chance Národní Ligy nad Spartou 3:1. Lépe však zápas zahájila rezerva Letenských, která od 15. minuty vedla. Zlomový moment zápasu ovšem přišel hned vzápětí. Minutu po vedoucím gól totiž Sparta přišla o vyloučeného Horáka. „Červená karta byla dárkem, od té doby byl zápas v naší režii,“ řekl trenér Miloslav Brožek. Jeho svěřenci následně vývoj duelu otočili.

Jak hodnotíte vítězství nad Spartou B?

Toto vítězství se rodilo těžce, což je přirozené, protože jsme hráli proti rezervě Sparty. Těžce se rodilo i kvůli tomu, jak jsme sestavovali tým před zápasem. Spousta hráčů se k nám připojila z širšího kádru A-týmu po včerejším utkání v Hradci Králové. Prvních 15 minut jsme nevypadali vůbec dobře. I když jsme měli velkou vůli zápas zvládnout a jít do něj s patřičným nasazením a odhodláním zvítězit, nefungovalo nám rozestavení. Sparta byla lepší v držení míče. Nebyl jsem s rozestavením spokojen, pokud by nedošlo k vyloučení, uvažoval jsem o změně. Sparta byla více na míči, byla málo pod tlakem. My jsme nedostupovali a neměli jsme hru pod kontrolou.

Hráčům bych chtěl poděkovat za to, jak po červené kartě soupeře mačkali. Neustále jsme si vytvářeli šance a měli velkou vůli zápas zvládnout. Po červené kartě jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Z tohoto zápasu si odnášíme dobrý materiál jak hrát na týmy, které hrají v trojkovém rozestavení.


Sám jste řekl, že po červené kartě jste hru ovládali. Mohl být gólový příděl nakonec i vyšší?

To je sice pravda, hráli jsme od červené karty velice dobře, nicméně tuto výhru beru s velkou pokorou. Vstup do zápasu nebyl dobrý, Sparta ukázala všechny své přednosti. My jsme jí k tomu dopomohli, protože jsme nahoře neměli aktivitu. Vyrovnávací gól byl úžasný, nádherný. Někdy se stane, že jste ve fotbale odměněni, někdy se to nestane. My jsme si před reprezentační přestávkou podle mého názoru zasloužili bodovat proti Vyškovu, kde jsme se prezentovali dobře, ale nestalo se.

To, že jsme prohrávali, bylo zasloužené, odpovídalo to tomu, co se dělo na hřišti. Červená karta byla pro nás dárkem, odměnou krásný gól. Hráči cítili, že musíme Spartu mačkat a nic nepodcenit. Výkon nesměl kolísat, pokud bychom z tlaku ustoupili, Sparta by nás v deseti dokázala potrápit a potrestat.

Říkal jste, že jste tým sestavovali před zápasem. Kdy to bylo?

Tým jsme poskládali v sobotu pozdě odpoledne po utkání áčka v Hradci Králové. Po tomto utkání vykrystalizovalo to, kdo by za nás mohl nastoupit. My samozřejmě v průběhu týdne předpokládaný posun směrem k béčku víme, vše se ale rozhoduje až na základě toho, jakým způsobem hrálo áčko. Jsem rád, že kluci z áčka, kteří šli s námi, byli velkými posilami.

Dnes poprvé hrál v základu Ikugar. Jak se vám líbil?

To je taková samostatná jednotka, kterou tlačíme k tomu, aby naplno prodal svůj potenciál. Řekl bych, že tam ještě nejsme, ale není to bez možnosti dalšího růstu a vývoje. Přišel sem, aby svůj potenciál zúročil. Toto téma je pro nás otevřené. Ve věku, v jakém je, musí být větším přínosem pro tým.

Ve druhé půli jste stáhli Adama Dohnálka. Bylo to z taktických důvodů, protože už měl žlutou kartu?

Přesně tak. Hrál velmi dobré utkání, nebyl důvod ho střídat. Takticky to nicméně bylo lepší. Stáhnout ho a pošetřit. Ale bylo to kus za kus, Adam Bednár závěr zápasu zvládl skvěle.

Máte poměrně dost bodů, pohybujete se ve středu tabulky. Je to dobré pro mladé hráče a jejich klid, když nemusí hrát o záchranu?

My pod tlakem jsme pořád. Jednou vyhrajete, vyšvihnete se do horní poloviny, jednou prohrajete a jste zase dole. Říkám, že od třetího místa dolů hrají všichni o sestup. Druhá liga je v tomto ohromně vyrovnaná. Ve druhé lize není outsiderů. A kromě Zlína, který podržel tým z první ligy, a fenomenálně hrající Chrudimi, není ani favoritů. Zisk 18 bodů já osobně teď neslavím. Ale jak jste se ptal, jestli jsou mladší hráči ve větším klidu, pro nás je důležité, že body máme a mladí mohou hrát. Můžeme si dovolit jít do rizika, dát jim prostor.

Další články