• B-tým - ohlas

VIDEO: Gól? Byl jsem ve správné chvíli na správném místě, řekl s úsměvem Šíp

  • 20. 10. 2024

Autorem vítězné branky v utkání proti Spartě B byl v neděli dopoledne Jáchym Šíp. Ofenzivní záložník se prosadil po přihrávce z pravé strany a míč dokázal nasměrovat přesně do brány. „Bylo to trochu o štěstíčku. Ale bylo to i tím, že jsem byl ve správnou chvíli na správném místě,“ řekl s úsměvem Šíp, který si následně po změně stran připsal ještě asistenci při gólu Kennetha Ikugara.


Jak hodnotíš vítězství nad Spartou?

Zápas se pro nás od začátku nevyvíjel dobře. Brzy jsme inkasovali gól, nezískávali jsme míče. Sparta nás celkem přehrávala. Ale po vyloučení se to celé změnilo a bylo to na jednu bránu. Z toho padly tři góly. Měli jsme v tomto trochu štěstí. Kluky ze Sparty bych ale chtěl pochválit. I v deseti hráli dobře.

Ty jsi dal gól na 2:1. Z tribuny to vypadalo, že se to od tebe zvláštně odrazilo a i ty jsi asi moc nevěřil, že by to mohlo skončit gólem.

Byl tam takový zvláštní odraz ještě přede mnou. Říkal jsem si, jestli to třeba nemám nějak zpracovat. Ale míč šel pod pás a já se do něj snažil jen nějak klepnout. Přemýšlel jsem, že by se to mohlo třeba od tyčky odrazit, nakonec to spadlo do brány. Bylo to trochu o štěstíčku. Ale bylo to i tím, že jsem byl ve správnou chvíli na správném místě.

Byl to jeden ze zlomových momentů? Poté už to totiž vypadalo, že si zápas užíváte. Uklidnili jste se?

Bylo to poté na jednu bránu. A užívat si… Pořád máme nějakou zodpovědnost. I týmy v deseti dokáží pozlobit, mohou dát gól. My jsme ale více byli na míči, více útočili. To je člověk uvolněnější a zápas více baví.

Máš starty i za áčko. Jak moc je pro tebe důležité hrát o víkendu alespoň za B-tým?

Teď jsem dlouho nehrál pořádně zápas. Toto mi hodně pomohlo. Je super, že tady máme druhou ligu. Když už se třeba nedostanu do sestavy áčka, mohu si jít zahrát alespoň za béčko. Ne vždy to totiž jde, protože se termíny kryjí. To pak není taková vytíženost.

Další články