• Mládež

Osmnáctka ovládla derby! Sigma U18 – Prostějov U19 2:1

  • 20. 10. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U18 hráli duel 11. kola MSDL na domácím hřišti v Řepčíně, kde hostili hanáckého rivala z Prostějova. Po bezbrankové první půli začaly padat góly po změně stran. Sigma vedla 2:0, pak přišel nešťastný vlastní gól, ale svěřenci trenéra Kobylíka nakonec vedení udrželi a zvítězili.

Osmnáctka v první půli nehrála dobře. Soupeř byl u všeho dříve, měl odražené míče a Sigma se tak vůbec nedostala ke svojí kombinační hře. Prostějov si sice nevytvořil vyloženou šanci, domácí paradoxně měli dvě nadějné pozice, ale Rozehnal i Remeš byli včas zablokovaní obranou hostí.

Trenér Petr Kobylík udělal o půli dvě změny, Michalíka nahradil Andrýsek a Remeše David Lorenc. Druhý poločas pak konečně kromě zlepšené hry Sigmy přinesl i branky. V 54. minutě kopal rohový kop Šimon Příkazský, Prostějov nechal ve vápně volného Víta Skopala, který si zpracoval míč a propálil brankáře hostí.

Po hodině hry přišla další branka Sigmy, Luka Rozehnal sebral míč obránci hostí, nacentroval a David Lorenc tutovku proměnil. O minutu později přišla nečekaná komplikace. Malá domů Berana přeskočila přes nohou brankáři domácích a soupeř snížil. Prostějov cítil šanci a snažil se o vyrovnání, domácí obranná tvrz ale odolávala. Hosté přece jen měli jednu velkou šanci, ale Tomáš Ulenfeld odčinil svoji chybu a tým podržel.

V dalším kole hraje Sigma U18 v sobotu 26. října od 10:30 v rámci 12. kola na hřišti Zlína.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

První poločas byl z naší strany katastrofální. Tahle jsme kluky ještě hrát neviděl. Nebyl tam pohyb, dostupování, odražené míče měl všechny Prostějov. Asi jsme si mysleli, že nám budou míče padat samy k nohám. Ale bez bojovnosti to nejde, ta musí být vždy, až potom může přijít herní nadstavba. Hosté byli v první půli kombinačně lepší, neměli však vyloženou šanci. My jsme hráli pomalu. Něco jsme si vytvořili, ale zakončení bylo taky zdlouhavé, soupeř to zblokoval. V kabině jsem musel zvýšit hlas, udělali jsme dvě změny a jsem rád, že to kluci vzali za správný konec ve druhém poločase. Měli jsme odražené míče, dostali jsme se do zakončení, a i přes mírnou komplikaci jsme to zvládli.“

SK Sigma Olomouc U18 – SK Prostějov U19 2:1 (0:0)

Branky: 54. Skopal, 61. D. Lorenc - 62. Beran (vl.).

Rozhodčí: Dedek -– Šafrán, Hanus. Diváků: 85. ŽK: Pávek - Šídlo, Janošík.

Sigma: Ulenfeld – Pávek, Holec, Beran, Skopal (79. Činčara) – Glos, Příkazský, Remeš (46. D. Lorenc), Proházska (89. Luběna), Michalík (46. Andrýsek) – Rozehnal (65. Sikora). Trenér: Petr Kobylík.

Prostějov: Šnajdr - Ondris, Struhár, Charvot, Sláma (82. Palčo) - Trunda, Tomaj (70. Šídlo), Závodský (82. Černoch), Vágner (82. Janošík)- Schweidler, Molík (61. Páleník). Trenér: Tomáš Gross.

Další články