• Mládež

Hanácké derby pro šestnáctku! Sigma U16 - Prostějov U17 3:1

  • 20. 10. 2024

Mladší dorostenci Sigmy kategorie U16 nastoupili v 11. kole Moravsko-slezské ligy v domácím prostředí areálu v Řepčíně proti Prostějovu U19. Sigmáci vedli v poločase 1:0. Ve druhé půli navýšil vedení Filo, soupeř snížil, definitivně pak rozhodl třetím gólem Klanica.

Sigma U16 vstoupila do derby velmi dobře, Jan Filo měl velkou šanci, skóre se ale změnilo o něco později, a to ve 13. minutě, když centr Jakuba Marka si z pravé strany srazila do sítě defenzíva hostí.

Domácí mohli navýšit vedení, ale nařízený pokutový kop chytil Adamu Škopovi hostující brankář Páleník. Prostějovští dorostenci pak mohli vyrovnat, když zvládli přechod středem a samostatný brejk útočníka chytil domácí brankář Tomáš Křivánek. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Ve druhém poločase Sigma ještě zlepšila výkon z prvního, v 51. minutě se do akce zapojila větší část týmu domácích, finální přihrávku rýsoval pro Jana Fila Jakub Marek a šestnáctka Sigmy navýšila vedení.

Po hodině hry přišlo snížení hostů. Standardní situaci proměnil Kocourek. Domácí ale odmítli drama, když v 67. minutě se zavěsil do Bratičova rohu po zranění se vracející Petr Klanica a hlavou nechytatelně zavěsil. Sigma Olomouc U16 je v tabulce stále na prvním místě.

V dalším kole hraje šestnáctka v sobotu 26. října od 12:45 na hřišti Zlína.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Začali jsme dobře, hned jsme měli šance a šli jsme zaslouženě do vedení. Pak tam byla nějaká okénka v obraně, dali nám tam míč za obranu, jednou jsme podklouzli. My jsme mohli zvýšit vedeni, penaltu jsme nedali a soupeř mohl dvakrát skórovat, podržel nás brankář Křivánek. Měli jsme tam dva nedostupy ve středu pole, k tomu jsme si o půli něco řekli. Ve druhém poločase hráli kluci velmi dobře, vedli jsme 2:0 po pěkné kombinaci celého týmu. Hosté sice vzápětí snížili. Standardku zahráli dobře, my ale situaci musíme v obraně lépe uhrát. Ale po rohu jsme skórovali a dali na konečných 3:1.“

SK Sigma Olomouc U16 – 1.SK Prostějov U17 3:1 (1:0)

Branky: 13. Roubík (vl.), 51. Filo, 67. Klanica – 58. Kocourek.

Rozhodčí: Šafrán – Dedek, Hanus. ŽK: Pařenica - Stehlík. Diváků: 62.

Sigma: Křivánek – Škop, Botek, Petr (46. Klanica), Oulehla – Vybíral (24. Bratič), Marcol (84. Milčický), Marek (65. Janošec) – Filo (84. Kuneta), Pařenica, Kubeš (65. Pospíšil). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Prostějov: Páleník - Ochman (46. Krečmer), Přikryl (55. Pohanka), Cibulec (81. Zbožínek), Sasín - Řezník (19. Kozák), Eis, Svozil (81. Mikúš)- Roubík, Kocourek, Stehlík. Trenér: Ivo Zbožínek.

Další články