• Ženy

B-tým žen remizoval s Vítkovicemi. Žákyně hrály proti Zlínu

  • 21. 10. 2024

O víkendu hrály také ostatní dívčí kategorie. Béčko žen hrálo proti lídrovi své skupiny Moravsko-slezské divize a vybojovalo cennou remízu. C-tým porazil svého soupeře pětibrankovým rozdílem, stejně tak dorostenky zdolaly Kras/Lipovec. Starší a mladší žákyně bojovaly proti Zlínu.

ŽENY B

Ženský B-tým hrál na půdě vedoucích Vítkovic. Hanačky jako první inkasovaly, už ve 2. minutě otevřela skóre zápasu Páleníková. Po změně stran ale dokázala srovnat Radičová na konečných 1:1. Sigmě patří v tabulce Moravskoslezské divize žen – sk. A páté místo. V dalším kole jedou Hanačky na půdu Holasovic. Hrát se bude v Lichnově v sobotu 26. října od 14 hodin.

MFK Vítkovice Ž – SK Sigma Olomouc Ž B 1:1 (0:0)

Branky: 2. Páleníková – 55. Radičová.
Rozhodčí: Tabášek – Ivanský, Sýkora. ŽK: Zbořilová. Diváků: 52.

Sigma: Schovajsová – Pinkavová, Hanáčková, Radičová, Lukaštíková – Zbořilová, Štajgrová, Illéšová, Navrátilová, Pudíková – Janků. Střídaly: Antonínová, Coufalová, Skopalová. Trenér: Tomáš Karal.

ŽENY C

C-tým žen, hrající Moravskoslezskou divizi – sk C hostily na domácím trávníku v Moravské Třebové tým Huhtamaki Okříšky a zvítězily nad ním vysoko 5:0 dvěma brankami Malinkové a góly Chadimové z penalty, Veverkové a Pospíšilové. Družstvo trenéra Milana Janečka je ve své skupině na 7. místě. V nadcházejícím kole hraje v Jihlavě (neděle 27. října od 15 hodin).

SK Sigma Olomouc Ž C – SK Huhtamaki Okříšky Ž 5:0 (3:0)

Branky: 18. a 65. Malinková, 25. Chadimová (pen.), 31. Veverková, 85. Pospíšilová.
Rozhodčí: Opletal – Trnka, Weinlich. ŽK: Smirnova, Konvičková – Kryštofová. Diváků: 100.

Sigma: Kubíčková – Smirnova, Pospíšilová, Malinková, Ebertová, Navrátilová, Chadimová, Němcová, Ambrozová, Mackerlová, Konvičková. Střídaly: Woláková, Veverková. Trenér: Milan Janeček.

DOROSTENKY (WU18)

V rámci 8. kola 2. ligy dorostenek hostily Hanačky tým Kras/Lipovec. Družstvo trenéra Nedvěda vyhrálo 5:0. Velkou zásluhu na tom měly dvougólové střelkyně Denisa Hrabalová a Adriana Otiepková. Jednu branku vstřelila Tereza Kostihová. O nadcházejícím víkendu Hanačky hrají na půdě Třebíče. Dorostenky Sigmy jsou v soutěži na 7. pozici.

Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Zápas jsme začali velmi dobře, okamžitě jsme si začali vytvářet brankové příležitosti. Bohužel jsme při nich ale trefovali brankovou konstrukci nebo brankářku. Smůlu jsme prolomili ve 26. minutě, kdy Ariana Otiepková dala naši první branku. První půle se nesla v duchu spalování šancí, soupeře jsme ale naštěstí do ničeho nepouštěli. O poločasové přestávce jsme holky nabádali ke klidu v zakončení, protože příležitostí jsme měli opravdu hodně. Na začátku druhé půle měl Kras velkou šanci, při které nás podržela gólmanka. Po tomto okamžiku jsme už ale soupeřky do ničeho nepustili a postupně jsme vstřelili další čtyři branky. Dvakrát se trefila Hrabalová, ještě jednou Otiepková a gól vstřelila i Kostihová. Po remíze na půdě Zlína jsme tentokrát doma vyhráli a získali tři body. Teď nás čekají dva zápasy ve třech dnech, v sobotu hrajeme na půdě Třebíče, hned v pondělí potom dohrávka v Heršpicích. Budeme si z těchto zápasů chtít odvést šest bodů a poskočit v tabulce do vyšších příček.

SK Sigma Olomouc WU18 – FSA Kras/Lipovec WU18 5:0 (1:0)

Branky: 26. a 89. Otiepková, 48. a 80. Hrabalová, 67. Kostihová.
Rozhodčí: Dosoudil – Konvička, Musil. ŽK: bez karet. Diváků: 120.

Sigma: Ježová – Kostihová, Hrabalová, Konečná, Horáková, Konvičková, Dombi, Sušilová, Otiepková, Vargová, K. Konečná. Střídaly: Libánková, Šípková, Pacalová, Opravilová. Trenér: Lubomír Nedvěd.

STARŠÍ ŽÁKYNĚ (WU15)

Sigmačky pod vedením trenérů Backa a Poláška hostily o víkendu Zlín. Moravské derby skončilo po základní hrací době vyrovnaně. Hanačky brankami Vaculíkové a Trnkové dvakrát vedly, hráčky Zlína ale dvakrát dokázaly srovnat a nakonec i zvítězily. O své výhře rozhodly v penaltovém rozstřelu. Starší žákyně jsou v tabulce moravské části 1. ligy na 7. pozici. O nadcházejícím víkendu jedou do Klenovic, kde se utkají s Prostějovem.

SK Sigma Olomouc WU15 – FC Zlín WU15 2:3 p,k. (2:1, 2:2)

Branky: 8. Vaculíková, 39. Trnková – 11. a 57. Stará.
Rozhodčí: Hanus – Justra, Branný. ŽK: bez karet. Diváků: 50.

Sigma: Jandová – Kokošková, Hejlová, Doleželová, Foldynová, Gavendová, Vaculíková, Trnková, Šalamounová, Jurníčková, Vychodilová. Střídaly: Frantík, Ševčíková, S. Gadasová, Dočekalová, Secká, N. Gadasová, Horáková. Trenéři: Pavel Back a Marek Polášek.

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ (WU13)

Mladší kategorie žákyň v utkání proti Zlínu zvítězila 4:0. Hattrickem k vysoké výhře přispěla Černoušková, jednu branku vsítila Barbora Zemanová. Olomouckým fotbalistkám patří 4. místo a vyhlíží nadcházející víkend, kdy se v Klenovicích utkají v hanáckém derby s Prostějovem.

Hodnocení trenéra Davida Vyroubala:

Dnes se naše mladší žákyně utkaly se soupeřkami ze Zlína. Zápas se hrál od začátku ve vysokém tempu, bohužel dívky ze Zlína se často prezentovaly velmi tvrdými zákroky, jako tomu bylo minulý rok. Naše dívky se tím ale tentokrát nenechaly rozhodit, hrály svou hru, a postupně vstřelily 4 góly. Jak narůstalo skóre, tak se soupeřky snižovaly ke sprostým nadávkám směrem k našim hráčkám, bohužel bez potrestání. Čistým hattrickem se po zranění dnes prezentovala Sabina Černoušková, čtvrtý gól pak přidala Barbora Zemanová. Soupeřky pak stejně jako my orazítkovaly brankovou konstrukci. Nás těší čisté konto a opět velmi dobrý týmový výkon všech hráček.“

SK Sigma Olomouc WU13 – FC Zlín WU13 4:0 (2:0)

Branky: 3., 22. a 37. Černoušková, 43. Zemanová.
Rozhodčí: Hanus. ŽK: bez karet. Diváků: 50.

Sigma: Jandová – B. Zemanová, E. Zemanová, Černoušková, Huňatová, Juroková, Kalvodová, Mutinová, Vyroubalová, Šlotířová, Minářová. Střídala: Spáčilová. Trenér: David Vyroubal.

Další články