• Mládež

Mladší žáci porazili Znojmo i Kroměříž. Sigma U12 v čele tabulky!

  • 23. 10. 2024

V minulém týdnu odehrály naše týmy mladších žáků hned dva mistrovské zápasy. V domácím prostředí měly za soupeře týmy Znojma a Kroměříže. Starší kategorie U13 nadělila v obou utkáních vždy 12 branek a v tabulce soutěže je na 3. místě. Ve své kategorii je Sigma U12 dokonce ve vedení! Svěřenci trenéra Martina Banovce zatím neztratili ani bod a v minulém týdnu zdolali Znojmo i Kroměříž.

U13

V dohrávce proti Znojmu nasázeli svěřenci trenéra Jakuba Zatloukala soupeři osm branek už za poločas. Nakonec zvítězili 12:0. Nejpilnějším střelcem týmu byl Matias Špalek, který si v utkání připsal tři přesné zásahy.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

První poločas byl jeden z našich nejlepších. Rychle kombinujeme, otáčíme těžiště a dostáváme se do spousty šancí. Zaměřujeme se především na pohyb bez míče, který nám dělal v posledních zápasech problém. Kluci v tomto ukázali velikou chuť a aktivitu. Druhý poločas už je opačný. Velice pomalá a nepřesná práce s míčem. Je však potřeba říct, že Znojmo už nechtělo hrát a stálo jen před vápnem. Nám se proto nedařilo překonávat tuhle hradbu. Když už ano, tak jsme byli v ofsajdu, nebo nás zradila předfinální fáze.“

SK Sigma Olomouc U13 – 1.SC Znojmo FK U13 12:0 (8:0)

Branky: 3., 17. a 43. Špalek, 23. a 30. Šarman, 33. a 39. Hradil, 8. Plánička, 27. Konrád, 60. Vacula, 77. Luňák, 80. Baláš.

Rozhodčí: Zdražil. ŽK: bez karet. Diváků: 20.

Sigma: Zbořil, Mrlina – Foretník, Novosad, Heger, Špalek, Plánička, Hradil, Vacula, Nepožitek, Baláš, Subota, Konrád, Šarman, Luňák. Trenér: Jakub Zatloukal.

Po vítězství nad Znojmem si U13 poradila také s Kroměříží. Podobně jako Znojmu nasázela také Hanácké Slavii v sobotním utkání dvanáct branek. Matias Špalek znovu vstřelil hattrick, tři góly tentokrát vsítil i Jakub Hradil.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

Za tento zápas musím kluky jenom chválit. Odehráli jsme velice dobré utkání a brankový rozdíl mohl, nebo spíš měl být ještě vyšší. Jen nám chybí pořád větší klid v zakončení. Ke kvalitě utkání přispěl i soupeř.“

SK Sigma Olomouc U13 – SK Hanácká Slavia Kroměříž 12:1 (5:0)

Branky: 23., 30. a 34. Hradil, 41., 53. a 56. Špalek, 9. a 73. Novosad, 10. Alka, 44. Vacula, 48. Luňák, 64. Nepožitek – 78. Honeš.

Rozhodčí: Zapletal. ŽK: bez karet. Diváků: 40.

Sigma: Zbořil, Vaca – Špalek, Novosad, Baláš, Vacula, Plánička, Hradil, Luňák, Alka, Nepožitek, Heger, Konrád, Subota. Trenér: Jakub Zatloukal.

U12

Mladší žáci Sigmy i Znojma šli do vzájemného zápasu z pozice dvou neporažených týmů, které ještě neztratily ani bod. V Řepčíně se tedy bojovalo o první místo. A to po vítězství 9:0 v průběžné tabulce zatím okupují Hanáci. Hattrickem se na vysokém vítězství podílel Josef Červený.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

Před tímto utkáním Znojmo v soutěži ještě neprohrálo stejně jako my, a tak se v tomto zápase hrálo v podstatě o první místo. Tíha tohoto okamžiku nám ale v prvním poločase svázala nohy a předvedli jsme (oproti jiným utkáním, které jsme doposud odehráli) ustrašený výkon bez komunikace a aktivity. Proto náskok, který jsme si v prvním poločase vytvořili, byl důležitý a vzhledem k druhé půli i rozhodující. Tam jsme poté předvedli velmi hezké gólové akce, které byli zejména díky přímočarosti a dobré nabídce útočících hráčů. Cení se určitě v tomto utkání i nula vzadu. Výsledek zápasu je pro nás velmi lichotivý, každopádně vždy nás nejvíce zajímá, jakým způsobem k výsledku dojdeme.“

SK Sigma Olomouc U12 – 1.SC Znojmo FK U12 9:0 (3:0)

Branky: 65., 68. a 75. Červený, 29. a 36. Kresta, 61. a 66. Šarman, 18. Zeman, 43. Šůstek.

Rozhodčí: Zdražil. ŽK: bez karet. Diváků: 20.

Sigma: Prchla, Vaca - Symerský, Penc, Doležal, Kresta, Horsinka, Šarman, Vávra, Kuba, Zeman, Červený, Makarenko, Jurkovič, Vaněk, Šůstek. Trenér: Martin Banovec.

Vedoucí příčku potvrdila U12 také v sobotu proti Kroměříži. Tentokrát z toho bylo vítězství 5:1.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

V tomto utkání se nám nedařilo tak, jak bychom chtěli a to zejména v prvním poločase. Klukům určitě nešla upřít snaha, nasazení, bojovnost. Každopádně se na nás dnes podepsala únava z náročného programu od začátku školního roku a hlava nám dnes nefungovala, jak měla. Volili jsme špatná řešení v herních situacích a hodně se nadřeli při jakékoli útočné akci. Ve druhém poločase jsme měli jasně navrch a kluci hráli určitě uvolněněji. Byla k vidění spousta krásných individuálních akcí a taky spolupráce při gólových akcích. Pořád je však dlouhá cesta před námi. Během tohoto utkání byla také velmi důležitá podpora rodičů směrem ke klukům, kteří se jim odvděčili dalším vyhraným utkáním.“

SK Sigma Olomouc U12 – 1.SC Znojmo FK U12 5:1 (3:1)

Branky: 35. a 40. Zeman, 17. Červený, 43. Jurkovič, 80. Vaněk.

Rozhodčí: Zapletal. ŽK: bez karet. Diváků: 40.

Sigma: Burget, Vaca - Symerský, Penc, Doležal, Kresta, Horsinka, Vávra, Zeman, Červený, Jurkovič, Vaněk, Šůstek. Trenér: Martin Banovec.

Další články