• A-tým

Proti Jablonci to nebude lehký zápas, říká před utkáním Radim Breite

  • 25. 10. 2024

Olomoučtí fotbalisté v posledním kole sahali po plném bodovém zisku v Hradci Králové. O tři body přišli až v závěru. „Už jsme si to vyhodnotili a Hradec hodili za hlavu. Teď se maximálně soustředíme na Jablonec,“ říká kapitán týmu Radim Breite. „Soupeř má velkou kvalitu, nečeká nás nic jednoduchého,“ vyhlíží Breite sobotní bitvu, která na Andrově stadionu odstartuje v 19 hodin.

Ještě se krátce vraťme k utkání v Hradci Králové, kde jsme těsně před koncem přišli o vítězství, nicméně i v pozápasovém hodnocení zaznívalo, že náš výkon nebyl ideální. Jak jste si toto utkání vyhodnotili?

Zápas v Hradci nebyl ideální, to je pravda, ale na druhou stranu, i takové zápasy v sezóně jsou. Myslím si, že to nebyl ani první, ani poslední zápas, který by nám nesedl. Už jsme se o tom bavili kolikrát, že když přežijeme takové šance, jaké jsme přežili v Hradci, tak by bylo dobré, abychom takový zápas dotáhli do vítězného konce. Nám se to nepodařilo, což je samozřejmě škoda, ale ve finále je tento bod dobrý.

Před námi je domácí zápas s Jabloncem. Doma velí povinnost vyhrávat, ale Jablonec ukazuje velkou kvalitu.

Nevím, jestli je to povinnost, ale na tento zápas se už maximálně soustředíme. Hradec jsme hodili za hlavu, teď se chystáme na Jablonec a věřím, že to dobře dopadne. Každopádně to ale nebude lehký zápas, Jablonec je velmi kvalitní tým a nás nečeká nic jednoduchého. Když k tomu ale přistoupíme tak, jak v předchozích zápasech, tak věřím, že to bude vítězný zápas.


Přibývají nějaké absence. Kvůli kartám budou chybět Kuba Pokorný a Honza Kliment, pro zranění není k dispozici Lukáš Juliš. Je tým dost silný, aby si s tím poradil?

Já si myslím, že máme velmi široký kádr. Je na dalších hráčích, aby ty, co chybí, zastoupili. Ukáže se to na hřišti.

Další články