• B-tým - preview

B-tým hraje v sobotu na půdě Táborska

  • 25. 10. 2024

Podzimní část Chance Národní Ligy spěje pomalu do svého finiše, svěřenci trenéra Miloslava Brožka mají na programu už pouze tři mistrovská utkání do konce roku během nadcházejících dvou týdnů. První z nich už tuto sobotu, kdy se od 13:30 představí na půdě Táborska.

Hanáci se po posledním utkání, v němž porazili Spartu 3:1, vyšvihli na 5. místo tabulky. „Po každé výhře je atmosféra v týmu uvolněnější a optimistická, ten týden probíhá v dobré náladě. Na druhou stranu víme, že nás teď čeká hodně těžké utkání. Hned po zápase proti Spartě jsme se začali připravovat na dalšího soupeře, kterým je Táborsko,“ řekl před sobotním kláním trenér B-týmu Miloslav Brožek.

Hanáci se v sobotu vydají na cestu do Tábora. Domácí celek v této sezóně sáhl k trenérské výměně, když po neuspokojivých výsledcích odvolal Romana Nádvorníka, místo kterého dosadil na lavičku zkušeného Radka Kronďáka. Impulz se ihned dostavil a Táborsko v minulém kole přivezlo všechny body z Vlašimi po výhře 2:1.

Po výměně trenéra sehrálo Táborsko asi nejlepší podzimní utkání ve Vlašimi, kde jednoznačně dominovalo a mohlo vyhrát i vyšším rozdílem. Je vidět, že hráči se chytli, uvolnili se a hrají s obrovskou chutí a zaujetím. Spadla z nich deka. Impulz v podobě trenérské změny tedy Táborsku vyšel, potvrdit to bude chtít v domácím utkání. Favoritem zápasu bude Táborsko, my si to s nimi ale chceme rozdat,“ soudí Brožek.

Oba celky v tabulce Chance Národní Ligy dělí pouze dva body. B-tým Sigmy je na 5. místě se ziskem 18 bodů, Táborsko je o tři místa níže, které okupuje se 16. body. „Očekávám od první minuty velký tlak domácích, kteří na nás okamžitě vlétnou a budou chtít rychle rozhodnout zápas. V hlavách nemají nic jiného, než potvrzení tří bodů z minulého zápasu. Mohou být hladovější a chtít se vydrápat nahoru, kam sportovně jistě patří. My musíme udělat vše pro to, abychom to Táborsku co nejvíce znepříjemnili a, pokud to půjde, si odtamtud odvezli tři body,“ řekl trenér B-týmu Sigmy.

Zápas se bude hrát v Táboře na Stadionu v Kvapilově ulici. Duel budou řídit Antonín Bohata, jemuž budou asistovat Michal Novák a Matěj Cichra. Přímý přenos zápasu bude vysílat Sporty TV.

Další články