• A-tým

Jan Kliment nominován do české reprezentace!

  • 4. 10. 2024

Sigma Olomouc bude mít téměř po dvou letech zástupce v české fotbalové reprezentaci. Od trenéra Ivana Haška dostal nominaci útočník Jan Kliment. České fotbalisty čekají dva zápasy Ligy národů. Nejprve v pátek 11. října v epet Areně v Praze zápas proti Albánii. O tři dny později v pondělí 14. října nastoupí reprezentace ve Wroclawi proti Ukrajině.

Kliment obdržel pozvánku do reprezentace díky skvělým výkonům v klubu. S devíti brankami je nejlepším střelcem Chance Ligy, další dvě trefy přidal i v MOL Cupu.

Do národního týmu se vrací po téměř sedmi letech, naposledy hrál v 11. listopadu 2017 v přípravném utkání proti Kataru. Za český tým odehrál doposud pět utkání, gólově se neprosadil.

Na reprezentační úrovni na sebe zatím nejvíce upozornil při mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které se v roce 2015 konalo v České republice. S třemi brankami byl nejlepším střelcem šampionátu.

Jan Kliment se stal 28. hráčem, který dostal pozvánku do národního týmu coby hráč Sigmy Olomouc.

Posledními Sigmáky, kteří si za český výběr zahráli, byli Mojmír Chytil, Ondřej Zmrzlý, Jan Navrátil a Antonín Růsek v listopadu 2022 v přípravných duelech s Faerskými ostrovy a Tureckem.

Nejvíce startů za českou reprezentaci si jako hráč Sigmy Olomouc připsal Radoslav Látal, který odehrál 14 zápasů. Následován je Pavlem Hapalem (13) a Karlem Radou (10).

Do reprezentační jednadvacítky byl v pátek také dodatečně povolán Tadeáš Stoppen, na srazu se potká s Matějem Hadašem. Zástupce má Sigma i v dalších mládežnických reprezentacích.

Další články