• A-tým

Vít Beneš přestupuje ze Sigmy do Jihlavy

  • 6. 9. 2024

Vít Beneš po více než pěti letech opouští Sigmu Olomouc. Přestupuje do druholigové Jihlavy. Oba kluby se dohodly na podmínkách transferu.

„Víťa měl volnou ruku k případnému odchodu od chvíle, kdy se hlavní trenér rozhodl, že s ním nepočítá pro zápasy áčka. Teď se pro něj objevila zajímavá nabídka v podobě dvouleté smlouvy. V prvním roce se na ní budeme podílet i my. Přihlédli jsme i k tomu, co pro Sigmu Víťa během svého angažmá odvedl. Do budoucna mu přejeme jen to nejlepší,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Šestatřicetiletý obránce, odchovanec Ústí nad Labem, přišel do Olomouce před startem jarní části sezóny 2018/19 z maďarského Haladásu.

Hned při své premiéře na Hané vstřelil gól. Shodou okolností se tak stalo v utkání proti Jablonci, za který odehrál 141 ligových zápasů. K nim přidal 134 duelů (a také deset vstřelených gólů) za Sigmu, dalších 60 startů v nejvyšší soutěži přidal v dresu Kladna. Jeho celková bilance v české lize činí 335 utkání, což jej řadí do ligového Klubu legend.

„Chtěl bych poděkovat za krásných skoro šest let, které jsem tady na Hané v Sigmě strávil. Díky za podporu, kterou jsem měl jak od všech v klubu, tak od fanoušků. Bez vás bych nedosáhl na krásnou metu 300 zápasů a Klub legend,“ vzkázal Vít Beneš.

„Teď přišel čas říct ahoj. Jsem rád, že jsme se dohodli a že si ještě budu moct kariéru prodloužit. Doufám, že se třeba v budoucnu zase uvidíme. Opatrujte se a mějte se rádi,“ doplnil.

Díky Víťo a hodně štěstí!

Další články