• A-tým - ohlas

Před zápasem bychom bod brali, teď jsme zklamaní, řekl Stoppen

  • 19. 10. 2024

Olomoučtí fotbalisté remizovali v Hradci Králové 1:1. Dlouho však drželi těsné vedení. Pomohl k němu také Tadeáš Stoppen, který zlikvidoval penaltu Kodeše. V nastavení však kapituloval.

O vítězství jste přišli v samotném závěru ze skrumáže. Jak jsi situaci viděl ze svého pohledu?

Byl tam odražený míč, který letěl vysoko nad bránu. Chtěl jsem klukům pomoct tím, že ho stáhnu. Mě se to ale nepovedlo, míč vypadl, vznikl trma vrma, odrazilo se to ode mě, od Pokyho a nakonec to skončilo v bráně.

Bylo chybou, že jsi míč nevyboxoval?

Když se na to podívám zpětně, tak by bylo určitě lepší, kdybych vyboxoval na roh, nebo někam mimo vápno. Ale v první moment jsem to chtěl chytit. To se nepovedlo.

Cítil jsi tam nějaký kontakt?

Cítil. Nevím, jestli to bylo od spoluhráče nebo protihráče, situaci jsem ještě neviděl. Kdyby to bylo bez kontaktu, tak myslím, že míč v pohodě stáhnu. A jestli tam byl faul, to nevím.

Svůj tým jsi ale podržel, když jsi lapil penaltu.

Před každým zápasem se na soupeře připravujeme. V první moment jsem čekal, že bude kopat Vlkanova, který si vzal míč. Viděl jsem, že se ale domlouvali a nakonec kopal Kodeš. Rozhodl jsem se, že půjdu na pravou stranu. Jsem rád, že jsem střelu vystihl a vyrazil ji.

Říkal jsi, že se připravujete, ale Kodeš kopal první penaltu v lize.

Proto říkám, že v moment, kdy jsem viděl, že si vzal míč, jsem se rozhodl pro pravou stranu.

Cítil jsi, že vás tento moment nakopl jako tým, a že zápas díky tomu dotáhnete do vítězného konce?

Určitě. Přežili jsme tam velkou šanci Hradce na srovnání. Do té doby jsme poctivě bránili. Hradec Králové si moc tutovek nevytvořil. Když nepočítám penaltu, tak měl možná ještě jednu, tou byla hlavička Vlkanovy. Nakonec jsme dostali ze standardky hloupý gól, pod který jsem podepsán já. A je to 1:1.

Z Hradce si odvážíte bod. Před utkáním byste ho možná brali. Co převažuje teď?

Jak to říkáte. Před zápasem bychom s tím jedním byli spokojeni, ale tím, jak se zápas vyvíjel, celou dobu jsme drželi nulu vzadu, měli jsme jednogólový náskok a do 93. minuty jsme to drželi. Teď po výsledku 1:1 převažuje určitě zklamání.

Další články