• Ostatní

B-tým podlehl Žilině 1:3. Jediný gól vstřelil Jan Fiala

  • 18. 2. 2023

V předposledním utkání před startem jarní části F:NL podlehli fotbalisté B-týmu Sigmy rezervě Žiliny 1:3. Jediným střelcem Hanáků na Slovensku byl Jan Fiala.

Od úvodních minut vyběhl na stadionu Žiliny pravý bek Juraj Chvátal, který se vrací do zápasového zatížení, a který odehrál 35 minut. Celý první poločas pak odehrál Jiří Spáčil.

Hanáci si v Žilině připravili velké množství šancí a standardních situací, do vedení však ve 23. minutě šli domácí. „Na šance a rohy se bohužel nehraje,“ litoval po utkání trenér Chromý.

Jeho mužstvo totiž od 23. minuty prohrávalo, když Stoppena překonal Addo.

Srovnat se podařilo až po změně stran Fialovi, domácí ale přesto byli na konci zápasu spokojenější. V 75. a 80. minutě  se dvakrát, jednou z penalty, prosadil Mojžíš a v utkání dvou rezerv zdolali Sigmu 3:1.

„Navzdory výsledku myslím, že to byl dobrý zápas. Domácí byli ale na rozdíl od nás efektivnější,“ řekl po utkání Augustin Chromý.

B-tým má před sebou ještě jedno přípravné utkání. Příští sobotu jej od 10:15 čeká generálka proti Kroměříži. Za čtrnáct dnů se béčko vydá k úvodnímu utkání jara na hřiště Opavy.

 

MŠK Žilina B – SK Sigma Olomouc B 3:1 (1:0)
Branky: 23. Addo , 75. a 80. Mojžíš – 68. Fiala.
Žilina B: Belaník (46.Kudelčík) - Kopas (46.Ndjeungoue), Jaššo, Gomola - Trabalík, Adang, Šnajder, D.Javorček (46.Prokop) - Bortoli, Krstić (46.Mojžiš), Addo.
Sigma B: Stoppen – Chvátal (35. Slavíček), Bednár, Vepřek (60. Dohnálek), Galus – Šíp (70. Kramář), Grečmal (60. Uriča), Spáčil (46. Slaměna), Israel (70. Fabiánek), Kramář (46. Fiala) – Vaněček (65. Langer). Trenér: Chromý.

Další články