• Klub

Hadaš přispěl k postupu Lvíčat, Kliment v českém dresu po 7 letech

  • 15. 10. 2024

Celá řada olomouckých fotbalistů se zapojila během reprezentační přestávky do zápasů za národní tým. Jan Kliment si po letech připsal start za reprezentační áčko. Matěj Hadaš přispěl k postupu jednadvacítky do baráže o ME. Podívejte se na přehled všech sigmáckých reprezentantů.

Jan Kliment téměř po sedmi letech nastoupil za reprezentační A-tým České republiky. V polské Wroclawi naskočil z lavičky do utkání proti Ukrajině, které nakonec skončilo nerozhodně 1:1. Odehrál 21 minut poté, co vystřídal Tomáše Chorého a dostal žlutou kartu.

Kmenový hráč Sigmy si za reprezentační áčko zahrál po necelých dvou letech. Naposledy nastoupilo trio Mojmír Chytil, Jan Navrátil a Antonín Růsek v listopadu 2022 v přípravném zápase v Turecku.

K postupu jednadvacítky do baráže o mistrovství Evropy přispěl Matěj Hadaš. Olomoucký obránce odehrál oba zápasy Lvíčat – ve Walesu při výhře 2:1 se podílel na vedoucí brance českého týmu, v Hradci Králové proti Litvě (3:0) si pak vychutnal postup do baráže. Součástí jednadvacítky byl na tomto srazu také brankář Tadeáš Stoppen.

Foto: FAČR

Postup do další fáze kvalifikace ME oslavila také reprezentační devatenáctka, která vyhrála skupinu před Finskem, Švýcarskem a San Marinem. Součástí výběru byl Václav Zahradníček, který zasáhl do zápasu proti Švýcarům (0:1) a San Marinu (2:0).

Svou kvalifikační skupinu vyhrála i reprezentace do 17 let. Sigmák Filip Capka nastoupil v zápasech proti Andoře (8:0) a Německu (3:3), v němž se také podílel na druhé české brance asistencí.

Přehled sigmáckých reprezentantů:

A-tým:

ČR – Albánie 2:0 (Jan Kliment nenastoupil)

Ukrajina - ČR 1:1 ( Jan Kliment odehrál 21 minut)

U21:

Wales – ČR 1:2 (Matěj Hadaš 90 minut, Tadeáš Stoppen nenastoupil)

ČR – Litva 3:0 (Matěj Hadaš 90 minut, Tadeáš Stoppen nenastoupil)

U20:

ČR – Rumunsko 0:1 (Matěj Mikulenka 62 minut, Adam Dohnálek 12 minut)

Anglie – ČR 3:0 (Jan Koutný 90 minut, Adam Dohnálek 75 minut, Matěj Mikulenka 15 minut)

U19:

ČR – San Marino 2:0 (Václav Zahradníček 17 minut)

ČR – Švýcarsko 0:1 (Václav Zahradníček 45 minut)

Finsko – ČR 2:3 (Václav Zahradníček nenastoupil)

U17:

Bělorusko – ČR 0:3 (Filip Capka nenastoupil)

ČR – Andorra 8:0 (Filip Capka 90 minut)

ČR – Německo 3:3 (Filip Capka 66 minut, 1 asistence)

Další články