• A-tým - preview

Sigma vyráží do Liberce. Porveme se o body, říká kouč Janotka

  • 26. 7. 2024

​I druhý zápas nového ročníku Chance ligy odehrají olomoučtí fotbalisté na půdě soupeře. Po výhře v Českých Budějovicích vyrazí tentokrát svěřenci Tomáše Janotky na hřiště ambiciózního Liberce. Ani tam však nebude chtít hanácký soubor prodat kůži lacino. Hraje se v neděli od 14.30.

„Pro nás bylo velmi důležité vítězství v Českých Budějovicích a to, že jsme v kontextu dvou venkovních zápasů na začátek hned v tom prvním bodovali. Navíc to bylo vítězství zasloužené. To mě těší o to víc,“ vrátil se trenér Janotka k úspěchu v prvním kole.

„Byli jsme nebezpečnější, vytvořili jsme si více šancí a tři body nám patří právem. V Liberci na to budeme chtít určitě navázat a nedáme kůži lacino,“ slibuje kouč Sigmy Janotka.

Zároveň je mu jasné, že minimálně na papíře čeká jeho tým těžší protivník. Liberec prochází bouřlivou obměnou. Po příchodu majitele Ondřeje Kanii přivedl do kádru celou řadu posil a netají se pohárovými ambicemi.

Dvanáct libereckých posil

Asi největší zvuk z letních libereckých posil má šestadvacetiletý záložník Michal Hlavatý, jehož Slovan vykoupil z Pardubic. Ze Slavie získal Liberec dalšího středopolaře Marka Ichu a ze Sparty stopera Dominika Plechatého, který už ale v minulosti pod Ještědem hostoval.

V prvním kole se gólově prosadil obránce Adam Ševínský, který hostuje ze Sparty. V základní sestavě se z posil objevil ještě dvaadvacetiletý záložník Josef Koželuh a ghanský útočník Benjamin Nyarko.

Celkem v létě na stadion u Nisy přišlo dvanáct nových fotbalistů. Trenérem je na Hané dobře známý Radoslav Kováč, bývalý hráč Sigmy i národního týmu.

„Je jasné, že proti nám bude stát tým, který deklaruje, že chce bojovat o poháry. Papírově nás čeká trochu jiný level. Možná i trochu jiná, bouřlivější kulisa. Boom okolo nového majitele by mohl způsobit větší zájem a že lidé v Liberci budou zvědaví. Zvlášť po tom, co ukázali v Karviné,“ připomněl Janotka výhru Slovanu 3:1 ve Slezsku, kde Severočeši otočili skóre z 0:1.

Respekt ano, strach ne

„Bude to obrovská prověrka našeho týmu a třeba některých mladších hráčů. Já ale věřím, že máme dostatečně silný a kvalitní tým, abychom tam odvedli dobrý výkon a porvali se o body,“ doplnil kouč Sigmy.

„Start se nám povedl. Bylo důležité nastartovat sezónu dobře a budeme chtít tři body i z Liberce. Respekt máme z každého soupeře, ale určitě ne strach,“ říká záložník Filip Zorvan, jedna z důležitých postav prvního duelu a asistent u obou dvou branek Jana Klimenta. „I pro mě osobně je důležité, že jsem zabodoval, ale ocenil bych hlavně Klímiče. Je to chytrý fotbalista, pohyblivý a atletický, což je pro nás výhoda,“ pousmál se Zorvan.

Utkání v Liberci se hraje v neděli 28. července s výkopem ve 14:30.

Vstupenky do sektoru hostů můžete pořídit zde:

Na zápas si můžete vsadit u Tipsportu, generálního partnera Sigmy:

Další články